Font Size

Cpanel

Εμπεριστατωμένη ενημέρωση των σχολών της ΕΛ.ΑΣ. για τα οφέλη του Τ.Π.Δ.Υ.

poasy

Αθήνα 3 Δεκεμβρίου 2010  
Αρ. Πρωτ.:506/1/5 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
         Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Κοιν.: 1) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
         2) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Κύριε Αρχηγέ,

Ως γνωστό με συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του Συνδικαλιστικού Κινήματος επιτεύχθηκε το 1999 με το Ν. 2676 άρθρο 27 παρ. 14, η δυνατότητα ένταξης όλου του αστυνομικού προσωπικού και στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δίνοντας μάλιστα το δικαίωμα εγγραφής-ένταξης με εξαγορά των ασφαλιστικών εισφορών μιας πενταετίας προηγουμένων καταταγέντων, ήτοι για τους καταταγέντες από 31-12-1993 και εντεύθεν, αίροντας κατ' αυτόν τον τρόπο μια αδικία που προέκυψε από την ενοποίηση των Σωμάτων της πρώην Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας προφανώς και της άσχημης οικονομικής ρευστότητας που παρουσιάζει το εν λόγω Ταμείο, διαπιστώνουμε κυρίως στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι όχι μόνο δεν γίνεται η σωστή ενημέρωση στους νεοεισερχόμενους δοκίμους για τα θετικά οφέλη που θα έχουν από την ένταξη τους και στο συγκεκριμένο Ταμείο, αλλά απεναντίας γίνεται παραπληροφόρηση μέχρι και παρότρυνση μη ένταξής τους.

Κύριε Αρχηγέ,

Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια συμπεριφορά και θέση υποθηκεύει το μέλλον του Ταμείου και των μετόχων αυτού. Επιπρόσθετα, και για τους μη εντασσόμενους οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές μετά παρόδου χρόνου στην κατακλείδα συνταξιοδότησής τους, αφού θα υστερούν στις απολαβές τους χορήγησης ΕΦΑΠΑΞ έναντι των μετόχων του Ταμείου. Είναι δε ενδεχόμενο να μην είναι επιτρεπτή στο μέλλον η αναδρομική εγγραφή – ένταξη, ή, λόγω του μεγάλου ποσού εξαγοράς των οφειλόμενων αναδρομικών εισφορών, να είναι πρακτικά αδύνατο για τους συναδέλφους.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας υπάρξει πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των νεοεισερχόμενων δοκίμων στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, για το μείζον αυτό θέμα και για τα θετικά οφέλη που διασφαλίζονται για τους εντασσόμενους συναδέλφους στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Επιπρόσθετα να δοθεί δυνατότητα αναδρομικής εγγραφής – ένταξης στους συναδέλφους που για λόγους μη σωστής ενημέρωσης δεν είχαν ενταχθεί σ' αυτό προκειμένου αποφευχθεί η εκ νέου δημιουργία αστυνομικών – συνταξιούχων δυο (2) ταχυτήτων, που άλλοι να λαμβάνουν δυο ΕΦΑΠΑΞ και άλλοι ένα.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα