Font Size

Cpanel

Επιστολή των ομοσπονδιών στον κ. Υπουργό με την οποία ζητείται συνάντηση μαζί του

omospondies_logo

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2010 
Αρ. Πρωτ.: 605/9/53 

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
         κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι Ομοσπονδίες μας με την ανάληψη των καθηκόντων σας (Σεπτέμβριος 2010), έθεσαν αίτημα συνάντησης μαζί σας προκειμένου αναπτύξουν δια ζώσης τις απόψεις – προτάσεις – θέσεις τους για τα εκκρεμή χρονίζοντα ζητήματα που ταλανίζουν τους εργασιακούς μας χώρους και το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας.

Από πλευράς μας επιθυμούμε να σας εκθέσουμε τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία όλων των ενστόλων εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης και των ασφυκτικών οικονομικών μέτρων και κυρίως, λόγω των εκρηκτικών καταστάσεων, που εκκολάπτονται στην ελληνική κοινωνία.

Ως συνδικαλιστικό κίνημα κυρίαρχο μέλλημά μας είναι να φανούμε χρήσιμοι σε μια περίοδο κατά την οποία αποτελεί πολυτέλεια η επανάπαυση και ο ωχαδερφισμός.

Τα αιτήματά μας υπερβαίνουν τη λογική των συντεχνιακών διεκδικήσεων, με κίνδυνο να κατηγορηθούμε ότι αγωνιζόμαστε από θέση άμυνας μόνο και μόνο για τη διατήρηση των «κεκτημένων». Δεν είναι όμως έτσι. Σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε υπόψη μας το κοινωνικοπολιτικό οικονομικό γίγνεσθαι και ιεραρχούμε αναλόγως τις θέσεις και τα αιτήματά μας.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή αυτές τις ημέρες διαμορφώνεται ο Οικονομικός Προϋπολογισμός έτους 2011 του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σας παρακαλούμε να τύχουμε άμεσης συνάντησης μαζί σας, προκειμένου να σας αναπτύξουμε τις θέσεις μας.

Την πάγια θέση μας ότι στο αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές, δεν την αμφισβητεί κανένας, πόσο μάλλον τώρα, που οι συνθήκες επιβάλλουν ενδυνάμωση των Υπηρεσιών ασφάλειας. Άλλωστε, δεν είναι μόνο τα στενά, οικονομικά αιτήματα που χρονίζουν. Υπάρχουν χρόνιες παθογένειες και δυσλειτουργίες που μπορούν να θεραπευτούν με θεσμικές αλλαγές ανέξοδες πολλές φορές με την προϋπόθεση της βούλησης για αλλαγή αντιλήψεων και νοοτροπίας στον τρόπο λειτουργίας των Οργανισμών μας.

ypografes_omospondion

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα