Font Size

Cpanel

ΤΕΑΠΑΣΑ - Εφάπαξ

poasyΑθήνα, 14 Μαρτίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Πραγματοποιήθηκε χθες (13-03-2014) συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με την Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχο κ. Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ, με αφορμή το θέμα του εφάπαξ βοηθήματος, μετά την υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης από τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ.

  Κατά τη συνάντηση τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων στην κ. Πρόεδρο και αποτυπώθηκε το έκδηλο της αγωνίας μας για την περαιτέρω προοπτική, την ευρωστία του εν λόγω Ταμείου, τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του σε βάθος χρόνου, ύστερα και από τις τελευταίες ρυθμίσεις.

  Εκ μέρους της κ. Προέδρου υπήρξε διαβεβαίωση ότι σύμφωνα και με τα στοιχεία των εγκεκριμένων αναλογιστικών μελετών και τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές δικλίδες, το Ταμείο σε όλους τους τομείς (Πρώην Ε.Χ.- Α.Π.) έχει πλήρη επάρκεια με ικανή ανταπόκριση εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του σε βάθος 50ετίας, με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, διασφαλίζοντας κατά τον καλύτερο τρόπο τους νέους μετόχους.

- Η έναρξη εφαρμογής της απόφασης θα γίνει αμέσως μετά τη δημοσίευσή της, το αργότερο μέχρι αρχές της επόμενης εβδομάδας.

- Στο Ταμείο σήμερα εκκρεμούν αιτήματα για χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε 499 μετόχους- δικαιούχους της πρώην Α.Π. και η χορήγησή του σ' αυτούς θα ολοκληρωθεί σταδιακά και προς όλους, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

- Η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους μετόχους της πρώην Ε.Χ. περαιώνεται άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και ολοκληρώνεται το αργότερο μέσα σε έξι μήνες από την κατάθεση στο Ταμείο του φακέλου με τα πλήρη δικαιολογητικά εκ μέρους του αιτούντος δικαιούχου.

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

  Ό,τι επιτεύχθηκε για το συγκεκριμένο θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, είναι αποτέλεσμα ενός καλού, δίκαιου και δυναμικού αγώνα του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος.

  Οφείλουμε όλοι μας με σοβαρές, υπεύθυνες και τεκμηριωμένες προτάσεις-θέσεις να συνεχίσουμε τον αγώνα για στήριξη και σφυρηλάτηση αυτού του οικοδομήματος, με τη λειτουργία του υπό την εποπτεία του δικού μας εργασιακού χώρου, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μη αφήνοντας περιθώρια αδυναμιών και αμφισβήτησης σ' αυτούς που ευαγγελίζονται την επαναφορά του στο Υπουργείο Εργασίας.

  Έχουμε ως εργασιακός χώρος όλα τα εχέγγυα, όσο κανείς άλλος χώρος του δημοσίου, έχουμε την ευσυνειδησία του υπηρεσιακού καθήκοντος, όσο κανείς άλλος, έχουμε την ικανότητα και σε κάθε περίπτωση έχουμε και τη δυνατότητα επιπλέον ενισχυτικής στελέχωσης του Ταμείου με ειδικούς επιστήμονες, αν τούτο απαιτηθεί, ώστε να θωρακίζουν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του, ακόμα καλύτερα.

  Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής έτσι ώστε το ΤΕΑΠΑΣΑ να είναι δακτυλοδεικτούμενο, να εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους και ιδίως στους νέους συναδέλφους μας.

ypografes-poasy

Σημείωση: Σχετική Απόφαση Αριθμ. 8000/20/89-α' από 10-03-2014 δημοσιεύθηκε ΦΕΚ 625 τ. Β'/13-03-2014.

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (fek625-13-3-14_teapasa.pdf)ΦΕΚ 625 από 13-3-14 (ΤΕΑΠΑΣΑ)

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα