Font Size

Cpanel

Ζητείται η έκδοση εμπεριστατωμένης εγκυκλίου που αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

poasy

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010 
Αριθ. Πρωτ.:100/3/21α 

Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο

Κοιν. : Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας»

Κύριε Αρχηγέ,

Το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού εξ' αυτού κρατουμένων στα Αστυνομικά Κρατητήρια θέτει ζήτημα – πέραν των άλλων – μείζονος προτεραιότητας για την εφαρμογή των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας στο Αστυνομικό Προσωπικό, όπως εξάλλου με επανειλημμένα έγγραφά μας σας έχουμε επισημάνει.

Με το υπ' αριθμ. 32/10 από 17-11-2010 επισυναπτόμενο έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας αναφέρει την εκδήλωση κρούσματος φυματίωσης σε κρατούμενο αλλοδαπό. Η μεταδοτική αυτή ασθένεια που προκάλεσε ανησυχία στους συναδέλφους λόγω του κινδύνου μετάδοσης όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στις οικογένειές τους και θέτει επιτακτικά την ανάγκη της εφαρμογής προληπτικών μέτρων πριν εκδηλωθεί και μεταδοθεί η ασθένεια, καθώς τότε είναι αργά.

Παρακαλούμε όπως με ενέργειές σας εκδοθεί εμπεριστατωμένη εγκύκλιος που να αφορά τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβαίνουν οι συνάδελφοι που φρουρούν ή μεταγάγουν κρατουμένους ώστε να εντοπίζονται τέτοια περιστατικά και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, για την προστασία τόσο της δικής τους υγείας όσο και των κρατούμενων, αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται τα Αστυνομικά Τμήματα.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα