Font Size

Cpanel

Παράσταση διαμαρτυρίας και ενστάσεις για το νομοσχέδιο

poasyΑθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.:400/1/20στ

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία του για τις διατάξεις του Σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αλλά και έξω από τη Βουλή με τη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων και του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

  Αποτέλεσμα του προβληματισμού που αναπτύξαμε, των προτάσεων που καταθέσαμε, αλλά και των σοβαρών ενστάσεων που υποβάλαμε προς την Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι η παράταση της διαδικασίας ακρόασης των συνδικαλιστικών φορέων την προσεχή Δευτέρα 17/2/2014, ώρα 18.00.

  Όπως έχουμε κατ' επανάληψη επισημάνει, το σ.ν. πάσχει από κάθε πλευρά και δεν παρέχει κανένα εχέγγυο αποτελεσματικής λειτουργίας του έωλου οικοδομήματος που επιχειρείται να παρουσιασθεί ως αναγκαιότητα και μεταρρυθμιστική τομή στα αστυνομικά χρονικά της χώρας.

  Επειδή δεν κατανοούμε τη βιασύνη που επιδεικνύεται για την ψήφισή του, καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στο πάγωμα της διαδικασίας συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, έως ότου επανεξεταστεί το νομοπαρασκευαστικό πλαίσιο ενός σύγχρονου νομοθετήματος, σε ικανό προς εκπόνηση τούτου χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, ώστε με νηφαλιότητα να προκύψει μια Αστυνομία για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

  Καλούμε, επίσης, τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, να ενημερώσουν άμεσα τις τοπικές κοινωνίες, τους βουλευτές, τους τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης και τα προεδρεία μαζικών φορέων, προτάσσοντας την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους σε ένα δημόσιο διάλογο για την Αστυνομία που θέλουμε και μπορούμε να υπηρετήσουμε, χωρίς πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

ypografes-poasy

 

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα