Font Size

Cpanel

poasyΑθήνα 22 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 800/7/23α

Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          3) Κλάδο Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής
              Υποστράτηγο κ. ΛΑΣΚΑΡΗ Αναστάσιο
          4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Δωδεκανήσου

Θέμα: «Ακτοπλοϊκές Μετακινήσεις Αστυνομικών (Μεταγωγές)»

  Κύριε Υπουργέ,

  Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Δωδεκανήσου λάβαμε το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 801/1/1-η' από 16/01/2014 έγγραφο στο οποίο εμπεριέχονται προτάσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν την διαδικασία των ακτοπλοϊκών μεταγωγών, με ελάχιστο οικονομικό κόστος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρχει και εξοικονόμηση χρημάτων.

  Κύριε Υπουργέ,

  Επειδή οι προτάσεις της ανωτέρω Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση με στόχευση τη διασφάλιση των συναδέλφων από κάθε πλευρά και την ασφαλέστερη πραγματοποίηση των μεταγωγών, γεγονός που θα ανακούφιζε σε μεγάλο βαθμό τους συναδέλφους μας, παρακαλούμε για τη θετική αντιμετώπιση του όλου ζητήματος με την ικανοποίηση – υλοποίηση των προτάσεων της Ε.Α.Υ. Νοτίου Δωδεκανήσου.

ypografes-poasy


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ε. Α. Υ. Ν. Δ.
Αρ. Εγκρ. Πρωτ. Ρόδου 573/1995
Διεύθυνση: Εθελοντών Δωδεκανησίων 43
Τηλ2241039978&FAX 22410-39966 T.K.85100 Ρόδος
www.easynd.gr E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ρόδος 16 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ. 801/1/1-η'

Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο Δένδια
κοιν.: α) Πρόεδρο της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
             κ. Φωτόπουλο Χρήστο
         β) Προϊστάμενο Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο Κωνσταντίνου Τσουβάλα
         γ) Βουλευτές Νομού Δωδ/νησου

ΘΕΜΑ: «Ακτοπλοϊκές Μετακινήσεις Αστυνομικών Δωδ/νησου (Μεταγωγές)».

  Κύριε Υπουργέ

  Με την ευκαιρία της κατάθεσης του Νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωσή των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, δύνεται η δυνατότητα να γίνουν ορισμένες διορθώσεις στην διαδικασία των ακτοπλοϊκών μεταγωγών οι οποίες θα έχουν ευτελές οικονομικό κόστος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξει και εξοικονόμηση χρημάτων.

  Παρόλο που η αξιοπρέπεια και οι ασφάλεια του εργαζόμενου Αστυνομικού δεν μπορεί να μετρηθεί με οικονομικούς όρους, εμείς αντιλαμβανόμενοι την συγκυρία θα σας καταθέσουμε τις παρακάτω προτάσεις, οι οποίες θεωρούμε ότι μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και παρά το χαμηλό οικονομικό κόστος θα συμβάλουν τα μέγιστα στην Ασφάλεια των Μεταγωγών και την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των συναδέλφων που συμμετέχουν σε αυτές.

1) να δικαιολογείται στους Αστυνομικούς καμπίνα κατά την διάρκεια των μεταγωγών , που έχει ως επιπλέων οικονομική επιβάρυνση 13€ περίπου ανά δρομολόγιο, προκειμένου να ξεκουράζονται ( αρθ. 153 παρ.3 του Π.Δ. 141/91) κατά την διάρκεια του δρομολογίου το οποίο διαρκεί περίπου 15 ώρες.

2) παροχή δυνατότητας διημέρευσης σε ξενοδοχείο στους αστυνομικούς κατά την παραμονή τους (9 ώρες περίπου) στον προορισμό της μεταγωγής έως την αναχώρηση του πρώτου ακτοπλοϊκού δρομολογίου για την επιστροφή στην υπηρεσία τους.

3) να δίνεται η δυνατότητα στους συνοδούς αστυνομικούς να επιστρέφουν με αεροπλάνο όταν δεν υπάρχουν κρατούμενοι για μεταφορά. Το κόστος της μετακίνησης μέσω αεροπλάνου δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό του πλοίου ενώ πολλές φορές ίσως να είναι μικρότερο, αφού θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι οι ημέρες της απασχόλησης για την μεταγωγή μειώνονται σε δύο από τρεις. Αυτό σημαίνει μία ημέρα λιγότερη για εκτός έδρας αποζημίωση και φυσικά μείωση της σωματικής καταπόνησης του προσωπικού.

  Κύριε Υπουργέ

  Όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν βελτίωση των συνθηκών των ακτοπλοϊκών μεταγωγών κατά την διάρκεια των οποίων διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλους με Ένστολους Αστυνομικούς να κοιμούνται στις καρέκλες και τις μοκέτες των πλοίων έχοντας εκτεθειμένα τα ατομικά τους εφόδια ( όπλο, γκλοπ, χειροπέδες κ.α.) και να αποτελούν θέαμα για τους υπόλοιπους επιβάτες και τους Τουρίστες οι οποίοι τους φωτογραφίζουν ως αξιοθέατο.

  Η σύγχρονη Αστυνομία όπως την οραματιζόμαστε δεν συνάδει με αυτήν την εικόνα και για τον λόγο αυτό σας ζητάμε να υιοθετήσετε τις προτάσεις μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                       Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

                                           ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ              ΜΠΕΛΕΝΙΩΤΗΣ Σταύρος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα