Font Size

Cpanel

shmata_poasy-poaxiaΑθήνα, 20 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.:500/7/35α

Απόφαση του Σ.τ.Ε. για τις περικοπές του Μνημονίου (N.4093/2012)

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

  Οι Ομοσπονδίες μας, αναφορικά με όσα έχουν γίνει από χθες γνωστά ως προς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση ακύρωσης των περικοπών που είχαν επιβληθεί στα ειδικά μισθολόγια με το Ν. 4093/2012, σημειώνουν προς ενημέρωσή σας ότι:

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου που επέβαλε μειώσεις στους βασικούς μας μισθούς, αλλά και νέες περικοπές στο σύνολο των επιδομάτων, αναδρομικά από 1-8-2012.

  Οι προσφυγές κατατέθηκαν τον Ιανουάριο του 2013, με την εφαρμογή του νόμου και η υπόθεση συζητήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, όπου οι νομικοί μας σύμβουλοι κ.κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας και Ρήγας Μπαρμπούρης κατέθεσαν πρόσθετα στοιχεία, πέραν της αρχικής προσφυγής. Το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιοποιηθεί η επίσημη απόφασή της, η οποία αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα, οπότε και θα γνωρίζουμε επακριβώς το εύρος της αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος εν όλω ή εν μέρει. Έτσι θα γνωρίζουμε αν κρίθηκε αντισυνταγματικό το σύνολο των περικοπών ή το μέρος που αφορά τις αναδρομικές περικοπές από τον Αύγουστο του 2012 ως και 31-12-2012.

  Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αποτελεί δικαίωση των πολύμηνων αγώνων μας, την οποία η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί στο ακέραιο, αφού άλλωστε έχει ήδη αναγγελθεί εκ μέρους του κ. Πρωθυπουργού επιστροφή μέρους του πλεονάσματος στους ενστόλους.

  Εξάλλου, να μη λησμονούμε ότι ο αγώνας μας για πλήρη αποκατάσταση των αδικιών συνεχίζεται με την θεσμοθέτηση ενός δίκαιου μισθολογίου, αλλά και με την επιστροφή στα ασφαλιστικά μας ταμεία των ποσών που χάθηκαν εξαιτίας του αναγκαστικού «κουρέματος», στο πλαίσιο της απομείωσης του δημοσίου χρέους.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα