Font Size

Cpanel

«Εναρμόνιση διατάξεων Ν. 3528/07 στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ - Άδεια ανατροφής τέκνου και στους άνδρες Αστυνομικούς και 3μηνη άδεια μετ' αποδοχών για τη γέννηση 3ου παιδιού στο γυναικείο Αστυνομικό Προσωπικό»

poasy

Αθήνα 16 Δεκεμβρίου 2010 
Αρ. Πρωτ.:302/2/18δ 

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Προστασίας του Πολίτη
          κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
         2) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
             κ. ΤΑΣΟΥΛΑ Γρηγόριο
         3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
            Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
         4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
         5) Όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Εναρμόνιση διατάξεων Ν. 3528/07 στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.»


Σχετ.: Α) 7017/4/12077 από 08-12-2010 απάντηση του Γραφείου
              Κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
              προς την Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής των
              Ελλήνων κατόπιν ερωτήσεων βουλευτών
        Β) Υπ. αριθ. 302/2/18β από 12-10-2010 έγγραφό μας

Κύριε Υπουργέ,

Με το β΄ σχετικό έγγραφό μας αναλύουμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αρθεί μια μακροχρόνια αδικία που υφίσταται το ένστολο Αστυνομικό προσωπικό ιδιαίτερα έναντι των συναδέλφων του Λιμενικού Σώματος αλλά και των υπηρετούντων στο Στρατό.

Με αφορμή την α΄ σχετική απάντηση επανερχόμαστε στο θέμα επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση τώρα καθώς όπως φαίνεται και από την παραπάνω απάντηση κανένα έρισμα δεν υφίσταται που να δικαιολογεί το αντίθετο. Κυρίαρχα επισημαίνουμε την χορήγηση της εννιάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου και στους άνδρες Αστυνομικούς αλλά και την χορήγηση της τρίμηνης άδειας μετ' αποδοχών μετά τη γέννηση του 3ου παιδιού στο γυναικείο Αστυνομικό Προσωπικό.

Δυστυχώς εκδηλώνεται μια ολιγωρία από τη πλευρά της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στον εναρμονισμό των διατάξεων αυτών καίτοι αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις και να δοθεί η προαναφερόμενη εννιάμηνη άδεια σε τριάντα άνδρες Αστυνομικούς.

Το γεγονός αυτό μάλλον είναι προϊόν μιας διαχρονικής ιδιότυπης εσωστρέφειας που καλύπτει τον Οργανισμό μας ως σύνδρομο άλλων εποχών που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα, αναγκάζεται όμως να τα παραχωρήσει όταν δεν γίνεται διαφορετικά στους ανθρώπους που στελεχώνουν τον Οργανισμό μας ενόψει ενός υποτιθέμενου υπηρεσιακού συμφέροντος που με εθιμικό τρόπο μπορεί να υπερισχύει του Νόμου και του δικαίου.

Δεν είναι δυνατόν καίτοι υφίστανται δικαστικές αποφάσεις να συνεχίζεται μονομερώς η μη εναρμόνιση στους Κανονισμούς του Σώματος. Το σχήμα είναι οξύμωρο διότι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίαρχα είναι η εφαρμογή των Νόμων .

Εάν υφίσταται άτυπο πλαίσιο -ιδίως σε ότι αφορά την παροχή δικαιωμάτων αναγκαίων για τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής- μεροληπτικής και κατά το δοκούν ερμηνείας του Δικαίου, έχουμε παρεκκλίνει του σκοπού και της πορείας μας.

Το αίτημά μας περί αλλαγής αντιλήψεων και νοοτροπίας στην ΕΛ.ΑΣ., διατυπωμένο στο 18ο Συνέδριό μας το 2007, παραμένει επίκαιρο καθώς προτάσει την ανάδειξη της προσωπικότητας του Αστυνομικού ως υπεύθυνου λειτουργού αναγκαίου για την κοινωνική συμβίωση, αλλά και ως κυρίαρχου στοιχείου για την πορεία του Οργανισμού. Η γενική και αόριστη επίκληση των απρόσωπων δήθεν υπηρεσιακών συμφερόντων αγνοεί και συνθλίβει τον ανθρώπινο παράγοντα.

Κύριε Υπουργέ,

Και με αυτό το έγγραφό μας επανερχόμαστε στο αίτημά μας για να αποκαταστήσετε έτσι και το περί δικαίου αίσθημα τουλάχιστον μεταξύ ενστόλων του αυτού Υπουργείου.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα