Font Size

Cpanel

karadimas

Αν.Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Νίκος

23ο Συνέδριο - Η μεγάλη ευκαιρία για τους νέους συναδέλφους


  Οι εργασίες του 23ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που το έθνος ολόκληρο δοκιμάζεται. Αυτό καθεαυτό όμως το γεγονός, δεν μας στερεί το δικαίωμα να παραχθούν πράξεις, που θα οριοθετούν εξελίξεις στο μέλλον. Υπάρχει πράγματι ένας διοικητικός απολογισμός που φυλλομετρείται σε ένα εγχειρίδιο αρκετών σελίδων. Αρκετές από τις επιμέρους πράξεις του, αν και τελούν υπό αίρεση, ουδείς ακόμα και κακόβουλα μπορεί να εναντιωθεί στις προπαρασκευαστικές εκείνες ενέργειες που οριοθετούν ώριμες διεκδικήσεις και εν δυνάμει, δύνανται να αποτελέσουν την βάση, ώστε αυτές να καταστούν αναγκαίες και ικανές για την ολοκλήρωση των προσπαθειών μας.

  Ώριμοι και δοκιμασμένοι συνδικαλιστές που στο παρελθόν με την παρουσία, τον λόγο και τις ενέργειές τους, συνετέλεσαν στην ισχυρή καταξίωση της Oμοσπονδίας στο συνδικαλιστικό στερέωμα, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από μεμονωμένες και απρόσφορες προσπάθειες που ηθελημένα ή αθέλητα τους συνοδεύουν και μπορεί να καταλογισθούν κακοπροαίρετα. Άλλωστε, δεν είμαστε από την φύση μας κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό από το λοιπό κοινωνικό σύνολο, όσων ασχολούνται με τα κοινά.

  Καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να προσδώσουμε στον Έλληνα Αστυνομικό ένα ισχυρό κοινωνικό και αξιοπρεπές προφίλ που ήταν αλληλένδετο με τις αποδοχές, την σύνταξή του και σε μικρότερο βαθμό την εργασιακή του υπόσταση. Δυστυχώς, όμως, στο γύρισμα του χρόνου η θητεία μας συνέπεσε, όπως η ιστορία καταδεικνύει ανά τους αιώνες, με κοσμοϊστορικές αλλαγές που σχεδόν πάντα είναι αναπόφευκτες, κάθε 60-80 χρόνια περίπου. Προσδοκώντας πλέον την αναμενόμενη σταδιακά υποχώρηση της διεθνούς ύφεσης που επηρέασε πολύ περισσότερο την χώρα μας, από κάθε άλλη, ευχόμαστε να έρθουν καλύτερες μέρες.

  Προσωπικά στην μικρή διάρκεια της θητείας μου, παρά την πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά στο Δ.Σ. και την Ε.Γ. της ΠΟΑΣΥ με την όποια αιρετική μου διάθεση, που δεν πηγάζει από τις μαύρες μέρες του κινήματος, προσυπογράφω την ισχυρή παρουσία αρκετών συνδικαλιστών στο δ.σ. Είναι, όμως, επιτακτική η ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από νεώτερους συνδικαλιστές και αρκετοί από αυτούς κατά την άποψή μου, τόσο στα δ.σ τους συμβούλια όσο και στα γενικά συμβούλια της Ομοσπονδίας, έχουν δείξει δείγματα γραφής και είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία το επικείμενο συνέδριό μας να αποτελέσει για αυτούς το εναρκτήριο έναυσμα και ας έχουν κατά νου τους αγώνες ενός μεγάλου Ηγέτη που πριν λίγες μέρες άφησε την τελευταία του πνοή, του ΝΕΛΣΟΝΑ ΜΑΝΤΕΛΑ.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 23ο Συνέδριο - Η μεγάλη ευκαιρία για τους νέους συναδέλφους