Font Size

Cpanel

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2010 
Αρ. Πρωτ. :605/4/31δ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες 21/12/2010 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κοινή συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ.κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ευαγγελία Αμανατίδου και Βασίλη Μουλόπουλο, στους οποίους εκφράσαμε τον προβληματισμό και την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο αστυνομικό προσωπικό, αλλά και για την περαιτέρω όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, που προκαλούνται από την κυβερνητική πολιτική και οδηγούν σε κοινωνικές συγκρούσεις τις οποίες καλούνται να αποκρούσουν οι ένστολοι.

Για άλλη μια φορά εκφράσαμε την κάθετη αντίθεσή μας στην πρακτική χρησιμοποίησης της αστυνομίας ως κατασταλτικού μηχανισμού από τους κυβερνώντες αντί να πρυτανεύει η λογική του διαλόγου και της πειθούς. Τονίσαμε ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και όποια κι αν είναι τα θύματά της, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι οι επιθέσεις και οι τραυματισμοί αστυνομικών έχουν πολλαπλασιασθεί, χωρίς να αναδεικνύεται αυτό και κυρίως χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα για την αντιμετώπισή του.

Ειδικότερα οι κύριοι βουλευτές αφού παρέλαβαν το Ψήφισμα της τελευταίας ένστολης πανελλαδικής μας διαμαρτυρίας στην Αθήνα, ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι εξαιτίας των περικοπών των μισθών και των επιδομάτων τους, της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται γενικότερα, και ζητήθηκε να υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση ώστε ο κρατικός προϋπολογισμός για την Ελληνική Αστυνομία να εξαιρεθεί από τις περικοπές και να σταματήσει η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών της.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν, ιδίως το ΜΤΣ και το ΜΤΠΥ, τα οποία προβαίνουν σε περικοπές των μερισμάτων που χορηγούν.

Τέλος, τέθηκε εκ νέου η πρότασή μας για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη λειτουργία της αστυνομίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και δεσμεύτηκε ότι θα την προωθήσει και πάλι προς συζήτηση και ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν τη στήριξή τους στους αγώνες μας, καταδικάζοντας τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών και τονίζοντας ότι στη σημερινή σύγχρονη αστυνομία που εκπροσωπείται από ένα πρωτοπόρο συνδικαλιστικό δημοκρατικό κίνημα, δεν ταιριάζει στον αστυνομικό ο ρόλος του μπαμπούλα απέναντι στον αγωνιζόμενο πολίτη.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα