Font Size

Cpanel

poasyΑθήνα 12 Νοεμβρίου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 302/9/42β

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Νικ¬όλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας
              Υποστράτηγο κ. ΧΑΛΑΤΣΗ Βασίλειος
          4) Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας
              κ. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ Παναγιώτη
          5) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας
          6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Συνεχείς μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού – Καταγγελία Ε.Α.Υ. Λάρισας»

  Κύριε Αρχηγέ,

  Ως Ομοσπονδία απευθυνθήκαμε κατ' επανάληψη σε σας και στις καθ' ύλη αρμόδιες Υπηρεσίες του Α.Ε.Α. για διάφορα ζητήματα καταστρατήγησης ισχυουσών διατάξεων Π.Δ. και Εγκυκλίων Διαταγών, προσδοκώντας στην παρέμβασή σας για την εξάλειψη αυτής της ακολουθούμενης πρακτικής και τακτικής.

  Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δε συνέβη με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να δέχεται από πολλές Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, σωρεία έγγραφων διαμαρτυριών και καταγγελιών.

  Χαρακτηριστικές είναι οι πιο πρόσφατες που προέρχονται από την Ε.Α.Υ. Λάρισας (υπ. αριθ. 800/12/6 από 5/11/2013 και υπ' αριθ. 800/12/7 από 7/11/2013 έγγραφα – επισυνάπτονται) και αναφέρονται στην καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού» και στην αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι στις Αστυνομικές Υπηρεσίες αυτών των περιοχών με συνεχή άσκοπα πολλές φορές μέτρα τάξης και χαρακτηρισμού τους από πλευράς της Διοίκησης ως «εκτάκτου γεγονότος» και ως «υπηρεσιακής ανάγκης» για την δικαιολόγηση των μέτρων αυτών, τα οποία κοστίζουν στο κράτος και στον φορολογούμενο πολίτη δεκάδες χιλιάδες €.

  Κύριε Αρχηγέ,

  Παρακαλούμε όπως δώσετε τις δέουσες εντολές-οδηγίες για την αυστηρή και επακριβή τήρηση όλων των ισχυουσών διατάξεων που αφορούν τις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού και που έχουν σχέση με το χρόνο εργασίας (Π.Δ. 394/2001), γνωρίζοντάς μας σχετικά.

ypografes-poasy

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (800-12-6,7_11-2013_larisa.pdf)800-12-6&7, 11-2013 ΕΑΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα