Font Size

Cpanel

Συνάντηση με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο

shmata_poasy-poaxiaΑθήνα, 9 Οκτωβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 605/10/17γ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας και επίτιμο Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρη Κυριαζίδη συναντήθηκαν χθες αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει με στόχο τη θωράκιση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας και την αποτροπή των επικίνδυνων γενικεύσεων με αφορμή τις έρευνες για την αποκάλυψη των εκνόμων ενεργειών του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

  Εκ μέρους των Ομοσπονδιών, στον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο λόγω και της ιδιότητάς του ως Γραμματέα ενός εκ των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων, επισημάνθηκε η ιδιαίτερη βαρύτητα των θέσεων και των προτάσεων για την προστασία του αστυνομικού θεσμού, καθώς και η ευθύνη της Κυβέρνησης για όσα ατεκμηρίωτα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Τονίστηκε δε, ότι δεν είναι δυνατόν οι παλαιόθεν υπό διερεύνηση υποθέσεις επίορκων Αστυνομικών, να συγκεντρώνονται και να ταυτίζονται εκ των υστέρων με τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή, δημιουργώντας λανθασμένες και επιζήμιες για τον Έλληνα Αστυνομικό εντυπώσεις. Στο σημείο που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα επιβάλλεται να υπάρξει συνολική αποτίμηση του προβλήματος σε ό,τι αφορά την Ελληνική Αστυνομία και με διάθεση απονομής δικαιοσύνης και όχι συγκάλυψης, να πληροφορηθεί ο Ελληνικός Λαός την αλήθεια. Μόνο έτσι δεν θα στιγματιστεί ο θεσμός και δεν θα συνεχιστεί το φαινόμενο της ανθρωποφαγίας όπως συμβαίνει σήμερα με τη διοχέτευση σε καθημερινή βάση αποσπασματικών αναφορών που μεγαλοποιούν το θέμα και το συντηρούν σε καθημερινή βάση.

  Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, αλλά και την προσωπική ζωή των συναδέλφων μας. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται για να αποκατασταθούν οι αδικίες τονίζοντας ότι ανασφαλής Αστυνομικός σημαίνει ανασφαλής πολίτης. Θεωρούμε δε ότι το πάγωμα των περαιτέρω μειώσεων μισθών και συντάξεων για το 2014 αποτελεί δικαίωση του αγώνα μας έστω και μικρή, αλλά τούτο πρέπει να αποτυπωθεί και με τη σχετική τροποποίηση του Νόμου 4093/12 («Μεσοπρόθεσμο»).

  Ο κ. Παπαμιμίκος εξέφρασε την κατανόησή του στον προβληματισμό που αναπτύξαμε, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν ταύτισε το σύνολο των σκληρά εργαζόμενων Αστυνομικών με τις καταδικαστέες συμπεριφορές ελάχιστων επίορκων, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα μεταφερθεί ο προβληματισμός μας σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

  Την προσεχή εβδομάδα θα ακολουθήσει συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα