Font Size

Cpanel

thessaloniki_6-9-2013

omospondies_logo

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό προσκλητήριο των Ομοσπονδιών μας, συγκεντρωθήκαμε σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2013 εδώ στο Λευκό Πύργο και με αφορμή την αυριανή έλευση του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στέλνουμε στην Κυβέρνηση και στους εκπροσώπους της Τρόικας στην Ελλάδα, ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα απορρίπτει την πολιτική των περικοπών, της συνεχιζόμενης φτωχοποίησης των ενστόλων και της απαξίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους συμπολίτες μας.

  Τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και τρία χρόνια, αλλά και αυτά που έχουν ψηφιστεί για τα επόμενα χρόνια, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, δεν οδηγούν στην έξοδο από την οικονομική κρίση, παράγουν ύφεση, ανεργία, αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, ανασφάλεια, εγκληματικότητα και κοινωνικές εκρήξεις. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, επιζητώντας μια εθνική οικονομική πολιτική που θα βάζει πέρα και πάνω από τα κέρδη των τραπεζών τον Άνθρωπο, ως αναπόσπαστο στοιχείο της όποιας αναπτυξιακής πολιτικής στη Χώρα μας.

  Καλούμε τους κυβερνώντες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι και των χιλιάδων Αστυνομικών Πυροσβεστών και Λιμενικών, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνα μας και ορθώνοντας επιτέλους το ανάστημά τους σε όσους επιβάλλουν με δικτατορικούς όρους τον τρόπο διάσωσης της Χώρας μας.

  Εμείς, δεν λησμονούμε ούτε τα «ισοδύναμα μέτρα», ούτε τη «λάθος συνταγή» ούτε την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής. Βιώνουμε καθημερινά τα οξυμένα προβλήματα στις Υπηρεσίες, προσπαθούμε να θωρακίσουμε τις οικογένειές μας από την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο και στην προσπάθειά μας αυτή απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους Υπουργούς της εμπράκτως να επιδείξουν το ενδιαφέρον τους.

  Απαιτούμε εδώ και τώρα:

- Άρση των προγραμματισμένων περικοπών των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών με παράλληλη έναρξη αποκατάστασης των αδικιών.

- Αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

- Θεσμικές αλλαγές που θα αναβαθμίζουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και δράση των Σωμάτων Ασφαλείας.

Βροντοφωνάζουμε:

- Όχι στην οπισθοδρόμηση και στις συνδικαλιστικές διώξεις.

- Ναι σε μια πολιτική που θα θωρακίζει τον ένστολο από τους επαγγελματικούς κινδύνους και που δεν θα τον φέρνει αντιμέτωπο με το λοιπό συνδικαλιστικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες των συμπολιτών μας.

  Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με νέες κινητοποιήσεις, γνωρίζοντας ότι η δύναμή μας δεν μπορεί να καταγραφεί αριθμητικά. Είναι πολλαπλώς υπολογίσιμη και ως τέτοια λογίζεται από τους κυβερνώντες, όσο κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να δυσφημίσουν τις αγωνιστικές μας προσπάθειες, μετρώντας και ξαναμετρώντας ποιοι και πώς συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μας.

  Η δυναμική του αγώνα μας είναι πασιφανής και πανθομολογούμενη. Τρομάζει τους κυβερνώντες και γι' αυτό άλλωστε αναζητούν τρόπους αιφνιδιασμού μας, μεταθέτοντας στο μέλλον την εφαρμογή των ψηφισμένων νέων μισθολογικών περικοπών, των μειώσεων σε συντάξεις και εφάπαξ.

  Είμαστε εδώ, ενωμένοι δυνατοί και συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά για να αποτρέψουμε οριστικά τη συνέχιση αυτής της επιζήμιας για όλους μας πολιτικής.

  Καλή συνάντηση αύριο στο πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Άγαλμα Βενιζέλου και όλοι μαζί ραντεβού στην Αθήνα λίαν προσεχώς!

  Το παρόν Ψήφισμα να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό και στα Πολιτικά Κόμματα της Χώρας.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Θεσσαλονίκη 06-09-2013

ypografes_omospondion4

 

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα