Font Size

Cpanel

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με Υπουργο Προστασίας του Πολίτη και οι διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού

omospondies_logo

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2010 
Αρ. Πρωτ.: 605/9/46γ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 2 Ιουνίου 2010, συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γρηγορίου ΤΑΣΟΥΛΑ, ύστερα από άμεσο αίτημα που υποβάλαμε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ για το ασφαλιστικό των ενστόλων.

2_6_2010

Από πλευράς των Προεδρείων αναφέρθηκε ότι παρά το κλίμα της γενικευμένης ανησυχίας στους ένστολους από την αβεβαιότητα για το ασφαλιστικό και εργασιακό τους μέλλον, συνεχίζουν αυτοί τον καθημερινό αγώνα στα πλαίσια της αποστολής τους. Γι' αυτό, σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέπονται οι εγγενείς ιδιαιτερότητες της εργασίας και οι επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι, κάτι που διαφοροποιεί την ουσία του λειτουργήματος των ενστόλων σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Επισημάνθηκε δε ότι θα πρέπει να αντιστραφεί οπωσδήποτε η υφέρπουσα αρνητική αίσθηση περί ασφαλιστικού αιφνιδιασμού και ανατροπής άρδην των δεδομένων που ισχύουν για τους ένστολους και έχουν, υπό το κράτος πανικού, οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων σε υπηρεσιακή έξοδο.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι:

1. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και δεν τίθεται θέμα επείγοντος για τους ενστόλους.

2. Το ασφαλιστικό κάποια στιγμή θα ανοίξει για τους ενστόλους.

3. Στις επόμενες ημέρες θα έχει μια πρώτη σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών και σε διάστημα ενός μήνα (τέλη Ιουνίου) θα υπάρξει εκ νέου συνάντησή μας για έναρξη διαβούλευσης που θα παρέχει τον απαραίτητο χρόνο ανάπτυξης επιχειρημάτων και διαμόρφωσης προτάσεων.

4. Πριν το μήνα Σεπτέμβριο, κατ' εκτίμησή του, δεν θα προωθηθεί καμία ασφαλιστική μεταβολή.

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα