Font Size

Cpanel

Μετακινήσεις διμοιρίας υποστήριξης Α.Δ. Πιερίας

poasyΑθήνα 25 Ιουνίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 309/13/26α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας
          4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Κύριε Αρχηγέ,

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 300/8 από 06/06/2013 έγγραφό της, καταγγέλλει την καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. 394/01 «Χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού», προσδίδοντας με ιδιαίτερη έμφαση πάντα στο έκτακτο της συγκρότησης της Διμοιρίας Υποστήριξης με αναχώρηση και επιστροφή από την Κατερίνη προς τις Σκουριές Χαλκιδικής και αντίστροφα αυθημερόν (!!!), σε αθλητικές συναντήσεις στην Μαγνησία κλπ., με αποτέλεσμα την καταπόνηση των συναδέλφων και την εξάντλησή τους σωματικά και ψυχικά από αυτού του είδους αντιμετώπισής τους.

  Κύριε Αρχηγέ,

  Το έντονο ενδιαφέρον και η μεγάλη αγωνία των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη υπηρεσιακή πρακτική, είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένο, γιατί αυτά τα προβλήματα θέτουν σε πλείστους κινδύνους τους συναδέλφους που απαρτίζουν και στελεχώνουν τις Διμοιρίες.

  Οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι με θεσμοθετημένα δικαιώματα και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει και να το σέβεται η εκάστοτε Διοίκηση.

  Αδιαμφισβήτητα τις περισσότερες φορές η μετακίνηση των Διμοιριών Υποστήριξης αλλά και άλλων αστυνομικών δυνάμεων είναι επιβεβλημένη και αυτό είναι κατανοητό από τους συναδέλφους.

  Σε κάθε όμως περίπτωση, τυχόν νέα γνωστοποίηση από τις Πρωτοβάθμιες ότι τα προαναφερόμενα ζητήματα παραμένουν άλυτα, χωρίς θετική αντιμετώπιση, θα είμαστε υποχρεωμένοι σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας να προβούμε στην άσκηση κάθε νόμιμου και ένδικου μέσου για την διασφάλιση των συναδέλφων μας, ακόμη και με ταυτόχρονη εκδήλωση ένστολης κίνησης διαμαρτυρίας σε συγκεκριμένους χώρους όπου παρατηρείται το πρόβλημα.

  Κύριε Αρχηγέ,

  Ευελπιστούμε ότι με την άμεση παρέμβασή σας, θα επενεργήσει θετικά στην αποτελεσματική αποτροπή εμφάνισης άλλων τέτοιων προβλημάτων που προκαλούν την αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων.

ypografes-poasy

 

pieria_06-06-2013apieria_06-06-2013b

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα