Font Size

Cpanel

  gg_poasy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Δεκεμβρίου 2012, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, προγραμματισμένη συνεδρίαση της Γραμματείας Γυναικών με θέματα:

1. Αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Γραμματείας Γυναικών.
2. Ασφαλιστικά θέματα.
3. Δημιουργία Παιδικών Σταθμών.
4. Ανακοίνωση υπηρεσίας.
5. Συνθήκες εργασίας.

deltio_typou_19-12-2012
  Κατά τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της αναβάθμισης της παρουσίασης των δραστηριοτήτων της Γραμματείας Γυναικών στο διαδικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας www.poasy.gr, όπου υπάρχει ξεχωριστός χώρος για την ανάδειξη του προβληματισμού που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της λειτουργίας της. Στόχος μας είναι να γίνει πιο ελκυστική η ιστοσελίδα και να καταγράφει τα προβλήματα των συναδελφισσών, αλλά και τις προτάσεις τους.

  Επίσης, αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για την εφαρμογή του νόμου 3865/2010 άρθρο 6 παρ. 12 που αφορά το νέο ασφαλιστικό σύστημα, καθόσον δύναται η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να αναγνωρίζουν επί πληρωμή ένα έτος για το πρώτο παιδί και δυο έτη για κάθε επόμενο έως και το τρίτο. Επιδίωξή μας είναι να αξιοποιηθεί αυτή η διάταξη από όσους το επιθυμούν και προς τούτο απευθυνόμαστε στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να τύχει εφαρμογής και για τους ένστολους.

  Στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που διαμορφώνονται εξάλλου σήμερα στη χώρα μας, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η δημιουργία παιδικών σταθμών στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς της αστυνομικής οικογένειας, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει αυτή.

  Για το φλέγον θέμα του ακατάστατου ωραρίου εργασίας και της αδυναμίας της Υπηρεσίας να ανακοινώνει εγκαίρως και βάσει των ισχυόντων αστυνομικών κανονισμών, της υπηρεσίας ενός εκάστου συναδέλφου, τονίζεται ότι πρέπει άμεσα να υιοθετηθεί η πρόταση της Ομοσπονδίας για ανάρτηση της πενθήμερης εργασίας σε εβδομαδιαία βάση. Το αίτημα αυτό, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το συνάδελφο με οικογένεια και παιδιά, δεν μπορεί άλλο να παραγνωρίζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και να επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των διοικητών των Υπηρεσιών. Πρέπει να δοθεί λύση σε κεντρικό επίπεδο, με τη βοήθεια και της πληροφορικής και των δυνατοτήτων της μηχανοργάνωσης.

  Τέλος, για τις συνθήκες εργασίας, που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοι με την μη τήρηση του ωραρίου εργασίας και την καταστρατήγηση θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών (διαταγές και π.δ. για το μειωμένο ωράριο, γονικές άδειες κλπ) αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις σε επίπεδο Αστυνομικών Διευθύνσεων και στο Αρχηγείο, ώστε να απαλειφθούν φαινόμενα διακρίσεων, μη σεβασμού της προσωπικότητάς μας, αλλά και των κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

gg_poasy_ypografes

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα