Font Size

Cpanel

Παραλαβή κρατουμένων από υπηρεσιακό όχημα που έχει διατεθεί για τη μεταφορά του αστυνομικού προσωπικού το οποίο μετακινείται προς εκτέλεση υπηρεσίας

poasy

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 800/7/20α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας
          4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας

  Κύριε Αρχηγέ,

  Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, λάβαμε το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 201/2/74 από 03/12/2012 έγγραφο με το οποίο καταγγέλλεται ότι ταυτόχρονα με το υπηρεσιακό όχημα που έχει διατεθεί από την Υπηρεσία για την μεταφορά των αστυνομικών στο Κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στο 6ο Σ.Π. Κορίνθου, παραλαμβάνονται από τα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας και κρατούμενοι προκειμένου παραδοθούν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας.

  Έκδηλη και έντονη η αγωνία της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας για τη διασφάλιση συναδέλφων από κάθε πλευρά. Όμως, ο χειρισμός του ζητήματος από μέρους της Υπηρεσίας, αν μη τι άλλο καταδεικνύει προχειρότητα.

  Ως γνωστόν, η όλη διαδικασία των μεταγωγών προβλέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 141/91, σύμφωνα δε με τα όσα διαλαμβάνονται στο σχετικό έγγραφο της Ε.Α.Υ. Μεσσηνίας, ουδόλως τηρήθηκαν.

  Κύριε Αρχηγέ,

  Για τη συγκεκριμένη περίπτωση η Πρωτοβάθμια Οργάνωσή μας δεν προτάσσει την αναζήτηση και τον καταλογισμό ευθυνών. Αιτείται την απαρέγκλιτη τήρηση και εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων για τη διασφάλιση κυρίαρχα των συναδέλφων μελών της.

  Προς αυτή την κατεύθυνση παρακαλούμε για την από μέρους σας καθοριστική παρέμβαση γνωρίζοντάς μας σχετικά.

ypografes-poasy

messinia_3-12-2012amessinia_3-12-2012b

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα