Font Size

Cpanel

poasy

Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 100/3/31γ

Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
         κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.:1) Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
             κ. Αντώνη ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ
         2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
         3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Θέμα: «Εξωτερική φρούρηση Γενικού Καταστήματος κράτησης Κομοτηνής»

Σχετ.: Υπ' αριθ. 100/3/31α από 11/07/2012 έγγραφό μας

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 524/12 από 18/10/2012 έγγραφό της επανέρχεται στο ζήτημα της εξωτερικής φρούρησης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής σε 24ωρη βάση από τον Δεκέμβριο του 2011 γεγονός που εκ των πραγμάτων λειτουργεί σε βάρος της αστυνόμευσης της περιοχής με την κατασπατάληση αστυνομικού προσωπικού αλλά και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

  Τα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής, δεν είναι ούτε Τμήμα Μεταγωγών, ούτε παράρτημα Δικαστικών Φυλακών αλλά έχουν μετατραπεί σε τέτοια, καθότι σ' αυτά επί μεγάλο χρονικό διάστημα κρατούνται τουλάχιστον διπλάσιοι της χωρητικότητάς των κρατούμενοι, με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, με προβλήματα υγείας, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού.

  Κύριε Υπουργέ,

  Τα αστυνομικά κρατητήρια δεν αντέχουν άλλους κρατουμένους. Για πολλοστή φορά παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προς άμεση προώθηση των ποινικών κρατουμένων που κρατούνται στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα Σωφρονιστικά Καταστήματα για τα οποία αυτοί προορίζονται, μέσα στον απόλυτα προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις χρόνο, αλλά και για τη δυνατότητα άρνησης παραλαβής τους από τις αστυνομικές υπηρεσίες όταν στα κρατητήρια παρατηρείται πληρότητα αλλά και όταν δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες προδιαγραφές και οι όροι υγιεινής και ασφάλειας.

ypografes-poasy

rodopi_18-10-12a

rodopi_18-10-12b

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα