Font Size

Cpanel

παράσταση διαμαρτυρίας στο μέγαρο Μαξίμου

omospondies_logo

Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:500/1/17ι

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Σε μια ύστατη προσπάθειά μας να πείσουμε την Κυβέρνηση ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» και ότι πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για νέες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Υπηρεσιών και των αποδοχών μας, επιδιώξαμε και σήμερα να συναντήσουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά.

  Λίγο πριν φτάσουμε όμως στο Μέγαρο Μαξίμου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ενεργώντας κατόπιν άνωθεν εντολών, έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

  Κατανοούμε την τακτική που επιφυλάσσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την κρατική καταστολή θα σβήσουν τη φλόγα της αγανάκτησης και της οργής που προκαλούν τα μνημόνια σε όλο το λαό μας. Τους προειδοποιούμε και με αφορμή το σημερινό κρούσμα κρατικής αυθαιρεσίας, να μην αποτολμήσουν να χρησιμοποιήσουν πάση θυσία τον ένστολο για να νομιμοποιήσουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη των τροϊκανών μια οικονομική πολιτική που σκοτώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο.

  Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες αντιπροσωπεία μας έγινε δεκτή από τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ. ΜΠΟΥΡΑ, στον οποίο επιδόθηκε Ψήφισμα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις και ο οποίος εξέφρασε την απορία του για την ένταση που προκλήθηκε. Επιπλέον μας δήλωσε ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό και τις Ομοσπονδίες μας την προσεχή Τρίτη, καθόσον το πακέτο των οικονομικών μέτρων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Εδώ και ένα μήνα δίνουμε έναν σκληρό αγώνα, έχοντας στο πλευρό μας την ελληνική κοινωνία, η οποία κατανοεί ότι στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές. Οι τροϊκανοί δεν έχουν σε τίποτε να εκποιήσουν ακόμα και αυτό το αγαθό, απαξιώνοντας τους Οργανισμούς των Σωμάτων Ασφαλείας και κλείνοντας γλυκά το μάτι στις πολυεθνικές εταιρείες ασφαλείας.

  Καταγγέλλουμε τα απαράδεκτα σχέδια των τροϊκανών και καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα που τη στηρίζουν, να διαχωρίσουν εμπράκτως τη θέση τους και να μην επιτρέψουν την προδιαγεγραμμένη ακινητοποίηση των ενστόλων.

  Ο αγώνας μας όπως γνωρίζετε είναι μακρύς και δύσκολος. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις των Συλλογικών Οργάνων προκειμένου να υπάρξει νέα πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία μας στην Αθήνα τη επόμενη εβδομάδα, για την οποία θα σας ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωσή μας.

Ως εδώ, στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις περικοπές!
Ο αγώνας συνεχίζεται!

ypografes_omospondion4

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα