Font Size

Cpanel

Συνάντηση με τη Δημοκρατική Αριστερά

poasy

Αθήνα 29 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/4/40

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε χθες 28 Αυγούστου 2012 στη Βουλή με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς που μετέχουν στην διαρκή επιτροπή δημόσιας διοίκησης , δημόσιας Τάξης και δικαιοσύνης κ.κ. Σπύρο Λυκούδη (Επικρατείας), Γιάννη Πανούση (Α Αθηνών) και Δημήτρη Αναγνωστάκη (Νομού Ευβοίας), προκειμένου να τους ενημερώσει για τις δραματικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν στον Έλληνα Αστυνομικό και στην Ελληνική Αστυνομία συνολικά, τυχόν νέες περικοπές και μειώσεις τόσο στις ετήσιες αποδοχές τους όσο στον ήδη καθημαγμένο προϋπολογισμό της. Διαμηνύθηκε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών και οι Αστυνομικοί δεν πρόκειται να αποδεχθούν την παραμικρή μείωση, είτε οριζόντια είτε σε κλιμάκωση, στις ήδη μειωμένες κατά μ. ο. 30 % ετήσιες αποδοχές τους καθώς αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης, ενώ παράλληλα τέθηκαν και μια σειρά θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων μας προεξέχοντος του μείζονος προβλήματος μετατροπής των Αστυνομικών Σχολών σε «φυλακές» .

  Εκ μέρους των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς που μετέχουν στην διαρκή επιτροπή δημόσιας διοίκησης , δημόσιας Τάξης και δικαιοσύνης ,δηλώθηκε ότι η επίσημη θέση του κόμματος να μη γίνουν μειώσεις κατά μ. ο. 12% στο ειδικό μισθολόγιο των ένστολων δεν έχει διαφοροποιηθεί, καθώς όπως είναι γνωστό σε όλους κινείται σε πολύ χαμηλότερα οικονομικά επίπεδα σε σχέση με τα ειδικά μισθολόγιο των άλλων κατηγοριών εργαζομένων.

  Για την μετατροπή των Αστυνομικών Σχολών στην Αθήνα και την Θράκη σε κέντρα κράτησης των παρανόμως διαμενόντων αλλοδαπών δηλώθηκε ότι κατά την άποψη τους αυτό αποτελεί σαφές μήνυμα υποβάθμισης της αστυνομικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των αστυνομικών, ενώ κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση συζήτηση για μια σειρά θεμάτων όπως της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικής Υπηρεσιών, της εκπαίδευσης , του συστήματος κρίσεων και προαγωγών καθώς και του τρόπου με τον οποίο διενεργείται η αστυνόμευση.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα