Font Size

Cpanel

poasy

Αθήνα 24 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.:301/1/32

Προς: 1) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
              κ. Κων/νο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με συζύγους Αστυνομικούς»

Κύριοι Υπουργοί,

  Με τις συντονισμένες ενέργειες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το ζήτημα της άρσης του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να αποσπώνται κατά προτεραιότητα στην περιοχή που εργάζεται ο/η σύζυγός τους αστυνομικός που προέκυψε πέρυσι, αντιμετωπίστηκε.

  Στην υπ' αριθμ. 56020/Δ1 από 17-5-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, Μουσικά Γυμνάσια- Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια-Λύκεια, Σ.Μ.Ε.Α. και Τμήματα Ένταξης, Διαπολιτισμικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2012-2013», προβλέπεται το δικαίωμα στο οποίο αναφερόμαστε και υπάρχει σχετική καταχώρηση στο «ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2012-2013».

  Παρά ταύτα όμως πολλά είναι τα παράπονα των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας ότι δεν ικανοποιήθηκαν αιτήματα συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών με συζύγους αστυνομικούς. Τα παράπονα των θιγομένων συναδέλφων είναι πλήρως δικαιολογημένα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε διότι αίρεται κάθε έννοια οικογενειακής συμβίωσης με τραγικές οικονομικές συνέπειες.

  Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα που ταλανίζει πολλά από τα μέλη μας.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα