Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

poasy

Αθήνα, 04 Μαΐου 2021

Αρ. Πρωτ.: 900/6/15

 
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την προστασία και διατήρηση όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και θυσίες τις προηγούμενες δεκαετίες και κινδυνεύουν να χαθούν στο βωμό του κέρδους, της απληστίας του χρήματος και της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής.
Εμείς οι Έλληνες και Ελληνίδες Αστυνομικοί, το ίδιο όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, καθώς βιώνουμε τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων –θεσμικών, οικονομικών και υγειονομικών- οφείλουμε να αναστοχαστούμε ξανά το ρόλο μας στον ευαίσθητο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας. Ως δημόσιοι λειτουργοί, βρεθήκαμε αμέσως στην πρώτη γραμμή του μετώπου και πληρώνουμε βαρύ το τίμημα του καθήκοντος.
Η Κυβέρνηση οφείλει, πέρα από τα χειροκροτήματα και τα ωραία λόγια, να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού και να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, χωρίς να χρησιμοποιεί πλέον ως άλλοθι τις δυσκολίες της πανδημίας.
Το διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι γνωστό σε κάθε αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, ιδίως δε οι ανεκπλήρωτες διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, για το βαθμολόγιο, για την ουσιαστική αναβάθμιση των αστυνομικών σχολών, για την αναπλήρωση των χαμένων οργανικών θέσεων με προσλήψεις μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, για τη διασφάλιση πραγματικών όρων υγιεινής και ασφάλειας κ.λπ.
Τους καλούμε, λοιπόν, με αφορμή και την Εργατική Πρωτομαγιά, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος και να μη διαψεύσουν τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Η έξοδος από την υγειονομική κρίση ας σημάνει μια νέα περίοδο αποτελεσματικών αγώνων επ’ ωφελεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της.
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .