Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών

poasy

 

 

Αθήνα, 07 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 401/3/268α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

           Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

 

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Θέμα: «Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών»

Κύριε Αρχηγέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, επανέρχεται στο μείζον ζήτημα της ορθής διάθεσης και αξιοποίησης του αστυνομικού προσωπικού, θέτοντας ένα αίτημα που με την ικανοποίησή του θα αυξηθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και θα ανέβει το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση το κύρος της Χώρας μας, αφού αυτό σχετίζεται και με την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας τους προσεχείς μήνες της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, η Ένωση καταγγέλλει ότι ενώ με την  υπ΄αριθ.1647/23/359840 από 20/02/2023 σχετική διαταγή του ΑΕΑ, διετάχθη η ενίσχυση συγκεκριμένων Α.Τ. Αεροδρομίων ανά την επικράτεια, καθώς και Α.Τ. περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, έχει κατά παγία τακτική εξαιρεθεί και πάλι η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως γνωρίζετε, στον Πειραιά λειτουργεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με ένα παράλληλο σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, συγκεντρώνοντας την πολυπληθέστερη επιβατική κίνηση λιμένα της Ευρώπης, συνδέοντας δε ακτοπλοϊκά την πρωτεύουσα με τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό προορισμό ακτοπλοϊκών μέσων και κρουαζιερόπλοιων, με χιλιάδες τουρίστες και ναυτικούς.

Ευλόγως, επομένως η Ένωση αιτείται την ενίσχυση συγκεκριμένων αστυνομικών υπηρεσιών είτε με την άμεση διόρθωση - τροποποίηση της ανωτέρω σχετικής διαταγής, είτε με την έκδοση νεότερης που θα περιλαμβάνει τις προτεινόμενες υπηρεσίες, καθώς και με τον εξορθολογισμό του προσωπικού, την απεμπλοκή των υπηρεσιών από διαθέσεις, μέτρα τάξης, αποσπάσεις και ενισχύσεις υπηρεσιών εκτός Πειραιά κλπ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .