Καταγγελλόμενα Ε.Α.Υ. Σάμου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελλόμενα Ε.Α.Υ. Σάμου

Αθήνα, 05 Αυγούστου 2020

Αρ. Πρωτ.: 302/3/7α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

          Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου

 

Κύριε Αρχηγέ,

Γνωρίζετε την υπευθυνότητα με την οποία παρεμβαίνουμε στα ζητήματα του αστυνομικού προσωπικού και δη σε αυτά που άπτονται των ατομικών και συνδικαλιστικά κατοχυρωμένων, δικαιωμάτων του. Πολλές φορές τόσο δια ζώσης όσο και εγγράφως, σας έχουμε μεταφέρει τα αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και ειδικότερα, ονομαστικά των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, κάθε φορά που παρατηρούνται ζητήματα ολιγωριών και αυθαιρεσιών της αστυνομικής διοίκησης, σε κάποια Διεύθυνση Αστυνομίας ανά την ελληνική επικράτεια.

Αυτή τη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για όσα απαράδεκτα φαινόμενα εντοπίζονται και καταγγέλλονται τους τελευταίους μήνες από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου και αφορούν όχι μόνο την καταστρατήγηση του θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων, αλλά και αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, η οποία μόνο σε σοβαρή αστυνομία δεν παραπέμπει. Φαίνεται ότι για κάποιους που έχουν μείνει σε άλλες εποχές, προτεραιότητα έχει ακόμα η εικονική πραγματικότητα με την εφαρμογή της αστυνόμευσης τύπου «ΠΕΡΣΕΑΣ», αδιαφορώντας για το πραγματικό επίπεδο ασφαλείας, την ορθή λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, τη δίκαιη και αποτελεσματική διάθεση του αστυνομικού προσωπικού, τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση εν ολίγοις.

Η Ομοσπονδία μας, σας καλεί να εξετάσετε κατά απόλυτη προτεραιότητα τις καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας στην τοπική κοινωνία του νησιού και το κυριότερο, να επανέλθει στις τάξεις της αστυνομίας η αίσθηση ότι η διοίκηση σέβεται τους υφισταμένους της και ότι δεν τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, καταπατώντας κάθε έννοια επαγγελματικής λειτουργίας.

Είναι αδιανόητο, οι συνάδελφοί μας να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια ήρεμη βάρδια στην πρωινή τους προσευχή (!) αφού οι συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας και οι επικλήσεις της νομιμότητας πέφτουν στο κενό, σε διάφορα επίπεδα της αστυνομικής διοίκησης.

Από την πλευρά μας, σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι το ενδιαφέρον μας δεν εξαντλείται στην παρούσα καθώς επιφυλασσόμαστε για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργειά μας.

Επισυνάπτεται η σχετική με τα καταγγελλόμενα αλληλογραφία.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .