Εφαρμογή πρωτοκόλλων για παραμονή σε καραντίνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εφαρμογή πρωτοκόλλων για παραμονή σε καραντίνα

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 800/7/50γ

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

           2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.:  Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορ. Δωδεκανήσου, Νοτ. Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου, Χίου

 

Θέμα: «Εφαρμογή πρωτοκόλλων για παραμονή σε καραντίνα»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί αποτελεσματικά η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει και στη χώρα μας η πανδημία του Covid-19, θέτουν καθημερινά σε σκληρή δοκιμασία το αστυνομικό προσωπικό.

Όπως αναφέρουν στο επισυναπτόμενο κοινό τους έγγραφο οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορείου Δωδεκανήσου, Νοτίου Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου, κατά τις πρόσφατες μεταγωγές αλλοδαπών προς την Ηπειρωτική χώρα, δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας υγιεινής και ασφάλειας, γεγονός που τις οδήγησε στην προάσπιση των δικαιωμάτων των θιγομένων συναδέλφων/συναδελφισσών μας, με κάθε νόμιμο τρόπο, προσφεύγοντας ακόμα και στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πέραν τούτου, όμως, το πρόβλημα όχι μόνο εξακολουθεί να υφίσταται αλλά διογκώνεται ακόμα περισσότερο, αφού οι μεν μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται, οι δε συνθήκες κράτησης στα γνωστά υπερπλήρη κέντρα, είναι πλέον ευεπίφορες στη μόλυνση από τον ιό τόσο των αλλοδαπών όσο και των υπηρετούντων σε αυτά κρατικών υπαλλήλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους.

Δυστυχώς, τα μέτρα που λαμβάνονται για τον γενικό πληθυσμό, δεν αφορούν προφανώς τους αστυνομικούς και δη εκείνους που συνόδευσαν τους αλλοδαπούς στις προαναφερόμενες μεταγωγές, με αποτέλεσμα οι ίδιοι ενδεχομένως να έχουν ήδη εκτεθεί στον επικίνδυνο ιό και να είναι φορείς μετάδοσής του, χωρίς να το γνωρίζουν. Προβάλλει επομένως επιτακτική η εφαρμογή του σχετικού πρωτοκόλλου για την παραμονή τους σε καραντίνα επί δυο εβδομάδες ως ελάχιστο μέτρο προσωπικής προστασίας και κατ’ επέκταση μη διάδοσης του ιού σε τρίτους.

Η Ομοσπονδία μας, οφείλει να σας επισημάνει, τέλος, ότι τυχόν ολιγωρία, μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υποεκτίμηση των κινδύνων στην παρούσα φάση, αν ω μη γένοιτο επιφέρει τις απευκταίες συνέπειες, δεν θα μείνει αναπάντητη από την πλευρά μας.       

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο των Ενώσεων εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .