Αίτημα για ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ. στο 424 ΓΣΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αίτημα για ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ. στο 424 ΓΣΝ

 

poasyΑθήνα, 27 Μαΐου 2019

Αρ. Πρωτ.: 100/6/18-δ

 

Προς : 1) Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

2) Την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Κοιν. : 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα : «Αίτημα για ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ. στο 424 ΓΣΝ»

 

Κα Υπουργέ,

 

Η Ομοσπονδία με βάση αναφορές των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αθήνας, Πειραιά, Βορειοανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής, είχε απευθυνθεί στην Φυσική και Πολιτική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (υπ’ αριθμ. 100/6/18 από 29-11-2017 και 100/6/18α από 30-11-2017 έγγραφά της), απαιτώντας μεταξύ άλλων την εξάλειψη των αδικιών, τη βελτίωση των υποδομών υγείας και περίθαλψης του αστυνομικού προσωπικού, τη λειτουργία σε 24ωρη βάση γραφείου υποδοχής αστυνομικών στο 401 ΓΣΝΑ κλπ. Ξεκινώντας δε μια τιτάνια προσπάθεια για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ήρθε σε απευθείας διάλογο με τη διοίκηση του στρατιωτικού νοσοκομείου καθώς και με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, απαιτώντας την άμεση δρομολόγηση των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν λάθη και ενέργειες που δε συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση και τον ιατρικό όρκο του Ιπποκράτη.

Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν η υιοθέτηση της πρότασής μας και η απόφασή σας για την ίδρυση του πρώτου Περιφερειακού Ιατρείου της Ελληνικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, που ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσει τη νοσοκομειακή περίθαλψη των Αστυνομικών και την εξυπηρέτηση αυτών από το ιατρικό προσωπικό του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφό του (αρ. πρωτ.47/2019 από 21-5-19), έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τη Διοίκηση του 424 ΓΣΝ και του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας στο 424 ΓΣΝ.

Όπως επισημαίνει το σωματείο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν καταγγελθεί προβλήματα που αποβαίνουν εις βάρος της περίθαλψης των Αστυνομικών και τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου της Ελληνικής Αστυνομίας και στο 424 ΓΣΝ.

Επειδή η πρωτοβουλία αυτή φρονούμε ότι θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας γενικότερα προς τους Αστυνομικούς όλης της Βόρειας Ελλάδας, ζητάμε να υιοθετήσετε την προτεινόμενη λύση άμεσα, δεδομένου ότι τα ζητήματα υγείας και περίθαλψης του αστυνομικού προσωπικού πρέπει να αντιμετωπίζονται σε πρώτη προτεραιότητα και όχι να οξύνονται, ιδίως όταν δεν υπάρχει αντίλογος ή ουσιαστική επιχειρηματολογία για τη μη αντιμετώπισή τους. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .