Προβλήματα Δ.Α. Σερρών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προβλήματα Δ.Α. Σερρών

 

poasy

Αθήνα, 23 Μαΐου 2019

Αρ. Πρωτ.: 403/1/57-α

 

Προς: 1)Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

2)Τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

 

Θέμα: «Προβλήματα Δ.Α. Σερρών»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών με τα επισυναπτόμενα έγγραφά της (83/2019 και 84/2019 από 07-05-19) αναδεικνύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που καλούνται να στελεχώσουν τη Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, τονίζοντας ότι αναμένει από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκριθεί στο παναστυνομικό αίτημα – θέση: Ασφαλής αστυνομικός σημαίνει ασφαλής πολίτης!

Ειδικότερα, η Πρωτοβάθμια Ένωσή μας, παραθέτει τα προβλήματα όσον αφορά στον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η διμοιρία, καταγγέλλοντας ότι δεν διατίθενται αντιπυρικές στολές, σύγχρονα κράνη, μάσκες, θώρακες, καλαμίδες κ.λπ., ενώ το λεωφορείο που χρησιμοποιείται προσωρινά για τις μετακινήσεις της, είναι παντελώς ακατάλληλο (έχει διανύσει 700.000 χλμ, δεν διαθέτει προστατευτικό πλέγμα στους υαλοπίνακες κλπ, ενώ το κανονικό λεωφορείο, είναι παροπλισμένο λόγω βλάβης πέραν του εξαμήνου λόγω σοβαρής βλάβης του κινητήρα). Επίσης, κρίνεται σκόπιμη η περαιτέρω θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συναδέλφων της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.

Όπως περιγράφει η Πρωτοβάθμια  Οργάνωση μας, κρίνεται περιττή η συμπληρωματική εκπαίδευση πρώην Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων που έχουν προαχθεί ύστερα από προαγωγικές εξετάσεις στο βαθμό του Αρχιφύλακα γιατί έχουν ήδη εκπαιδευτεί για να ασκούν τα καθήκοντα του βαθμού τους.

Κύριε Αρχηγέ,

Οι σοβαρές αυτές επισημάνσεις της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών χρήζουν άμεσης απάντησης εκ μέρους σας δεδομένου ότι δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης. Κάθε περαιτέρω χρονοτριβή οξύνει τα υπάρχοντα προβλήματα και μεγεθύνει το βάρος της ευθύνης εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπισή τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .