Ενίσχυση της Δ.Α. Κορινθίας με Αστυνομικό προσωπικό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενίσχυση της Δ.Α. Κορινθίας με Αστυνομικό προσωπικό

poasy

Αθήνα, 23 Μαΐου 2019

Αρ. Πρωτ.: 401/3/164-α

 

Προς:  Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας

 

Θέμα: «Ενίσχυση της Δ.Α. Κορινθίας με Αστυνομικό προσωπικό»

 

Κυρία Υπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, όπως προκύπτει και από το επισυναπτόμενο έγγραφό της (αριθ. Πρωτ.:605/9/30-β’ από 09/05/19) επανέρχεται στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού με αποτέλεσμα την διαιώνιση των δυσλειτουργιών των υπηρεσιών και την περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και των κινδύνων της αστυνομικής υπηρεσίας.

Απτό παράδειγμα οι συνθήκες απόδρασης από το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου,  όπου το πρόβλημα παραμένει εδώ και χρόνια, παρά τις κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές, παρεμβάσεις μας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού εντοπίζεται συνολικά στις αστυνομικές υπηρεσίες και δη στα Αστυνομικά Τμήματα Λουτρακίου, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Αγίων Θεοδώρων, καθώς και στο ΤΑ Κορίνθου και στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου, όπου φρονούμε ότι πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο νομός Κορινθίας, βρίσκεται στην 5η θέση εγκληματικότητας Πανελλαδικά, καθώς γειτνιάζει με τους νομούς Αττικής και Αχαΐας, είναι γεωγραφικός κόμβος, παρουσιάζει ιδιαίτερα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά  (πέντε κύριοι καταυλισμοί ΡΟΜΑ, διαμένει μόνιμα πλήθος αλλοδαπών λόγω της απασχόλησης σε γεωργικές εργασίες), ενώ τη θερινή περίοδο ο πληθυσμός του σχεδόν τριπλασιάζεται.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά το αίτημα της Πρωτοβάθμιας Ένωσής μας και δώσετε άμεση λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, ανακουφίζοντας το αστυνομικό προσωπικό από τις παρενέργειες που επιφέρει σε αυτό, αλλά και την τοπική κοινωνία από τις δυσλειτουργίες των αστυνομικών μας υπηρεσιών. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .