Δομή φιλοξενίας μεταναστών Κυψελοχωρίου Λαρίσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δομή φιλοξενίας μεταναστών Κυψελοχωρίου Λαρίσης

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 800/6/72-α

Προς: Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ. Δημήτρη ΒΙΤΣΑ

Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

4) Ένωση Αστυνομικών Λάρισας

 

Θέμα: «Δομή φιλοξενίας μεταναστών Κυψελοχωρίου Λαρίσης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Ως γνωστόν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, πολλάκις έχει αναδείξει το θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, σε αυτή την εθνική προσπάθεια ως ισότιμοι κοινωνικοί εταίροι, θα πρέπει να έχουμε συμμετοχή, λόγο και άποψη στα τεκταινόμενα αυτά και ιδίως όπου η Πολιτεία προτίθεται να δημιουργήσει νέες δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Παρότι η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας (υπ’ αρίθμ. 800/4/8 από 13-03-2019 επισυναπτόμενο έγγραφο) έθεσε και ανέδειξε το θέμα πρώτη στους φορείς της τοπικής κοινωνίας, για άγνωστο λόγο εξαιρέθη από την προκείμενη σύσκεψη, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μία απαξίωση προς τους θεσμικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, οι οποίοι επωμίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Επιπροσθέτως το έκδηλο συνδικαλιστικό ενδιαφέρον μας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ασφαλώς δεν θα πρέπει να ταυτίζεται και να χαρακτηρίζεται  ως ρατσιστικό, ξενοφοβικό, ή μισαλλόδοξο, τουναντίον μάλιστα, το ενδιαφέρον αυτό δείχνει στοιχεία ανθρωπισμού και υπερβατικής κοινωνικής ευαισθησίας.

Επίσης προκύπτει από την επίμαχη αλληλογραφία ότι συναρμόδιοι για τη λειτουργία αυτής της δομής φιλοξενίας του Κυψελοχωρίου Λαρίσης είναι όλοι οι φορείς που αναγράφονται σε αυτήν, πλην όμως μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ως Συνδικαλιστικό Όργανο ότι υπάρχει μία αποποίηση ευθυνών, που δημιουργεί έναν εμπαιγμό και προσβάλλει συνάμα την καλώς εννοούμενη εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Η τοπική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις της Ελληνικής Πολιτείας!!!

Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα;  

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .