Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού 

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 403/4/50-α

Προς: Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

 

Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Θέμα: «Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού»

 

Κυρία Υπουργέ, 

 Η Ομοσπονδία μας, με σωρεία καταγγελτικών εγγράφων έχει αναδείξει κατά κόρον τα ζητήματα που άπτονται της υγιεινής και ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού.

Καίτοι η Πολιτεία νομοθέτησε επί αυτών των θεμάτων κατόπιν πιέσεων και προτάσεων του Συνδικαλιστικού Κινήματος με το Π.Δ. 45/2008, αυτό κατ’ ουσίαν παραμένει ανενεργό έως σήμερα με ευθύνη σαφώς δική της, διότι δεν εφαρμόζει το σύνολο των διατάξεων αυτού προφανώς για λόγους δημοσιονομικούς ή αδιαφορίας.

Αντικειμενικά όλα αυτά λειτουργούν εις βάρος της ασφάλειάς μας, με ότι αυτό συνεπάγεται στις μέρες που βιώνουμε την άκρατη κοινωνική βία, η οποία εκδηλώνεται συνεχώς και με μεγάλη σφοδρότητα κατά στόχων και Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιβάλλεται λοιπόν η άμεση θωράκιση του επαγγέλματός μας με τη λήψη μέτρων, πρωτοβουλιών και διάθεσης υλικοτεχνικών μέσων, αλλά και αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών.

Ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε το υπ’ αρίθμ. 72/19 από 08-03-2019 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, με το οποίο έγγραφο καταδεικνύεται αλλά και καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι Αστυνομικοί αισθάνονται ασφαλείς, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, όταν αδυνατείτε να τους παρέχετε τα αυτονόητα όπως αλεξίσφαιρα φυλάκια και μάλιστα σε σημεία χαρακτηριζόμενα ως ευπαθείς στόχοι και υψηλού κινδύνου όπως είναι το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

 Αποδείξτε εμπράκτως τη θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού!!! 

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .