Κάλυψη δαπανών, οδοιπορικά έξοδα, υλικοτεχνικά μέσα, εκπαίδευση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυψη δαπανών, οδοιπορικά έξοδα, υλικοτεχνικά μέσα, εκπαίδευση

Αθήνα, 01 Μαρτίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 503/4/95-α

 

 

Προς: Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν.:1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

3) Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

4) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

5) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Ταξίαρχο κ. Χαράλαμπο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ

6) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού

7) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

8) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

 Θέμα: «Κάλυψη δαπανών, οδοιπορικά έξοδα, υλικοτεχνικά μέσα, εκπαίδευση»

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Με ιδιαίτερη έμφαση, κυβερνητικά στελέχη παρουσίασαν και ανέδειξαν ως σημαντικό επίτευγμα την έξοδό μας από τα μνημόνια και τις δανειακές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η χώρα μας, με αιχμή ότι αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν. Μετά λύπης μας όμως, διαπιστώνουμε ότι στην καθημερινότητα του Έλληνα αστυνομικού και του Έλληνα πολίτη τίποτα δεν έχει αλλάξει, τουναντίον μάλιστα τα προβλήματα που απασχολούσαν σύσσωμη την ελληνική κοινωνία κατά την περίοδο των μνημονίων όχι μόνο δεν εξαλείφθηκαν αλλά διογκώθηκαν.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού, τη μη κάλυψη υπομνημάτων και οδοιπορικών εξόδων, των πάσης φύσεως λειτουργικών δαπανών των αστυνομικών υπηρεσιών που εκκρεμούν, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα είδη και υλικοτεχνικά μέσα που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, τους δημόσιους διαγωνισμούς που κηρύσσονται άγονοι, το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών ανά τη χώρα να έχουν καταντήσει χωματερές - υγειονομικές βόμβες δείχνουν ένα Σώμα που τελεί σε αποσύνθεση, όχι βεβαίως από δική του ανεπάρκεια, αλλά από ανεπάρκεια που πηγάζει από την παραγόμενη πολιτική της κυβέρνησης, της οποίας σημαίνον στέλεχος είστε κι εσείς.

Εννοείται ασφαλώς ότι, οι σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις οποίες αρέσκεται η Πολιτική αλλά και η Φυσική Ηγεσία ότι ανήκουν και αποτελούν προϊόν της επίμοχθης καθημερινής προσπάθειας και του αστείρευτου φιλότιμου που διέπει τον χαμηλόβαθμο Έλληνα αστυνομικό, τις οποίες δεν θα πρέπει να καπηλεύεστε, διότι σύμφωνα με τα προαναφερόμενα δεν το δικαιούστε. Επειδή όμως όλα αυτά κάποτε εξαντλούνται παρακαλούμε όπως, ενσκήψετε για την οριστική επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων και προβείτε στις αναγκαίες θεσμικές ενέργειες ώστε, να επανέλθει η ηρεμία και η εργασιακή ειρήνη στο αστυνομικό προσωπικό, διότι όλα αυτά λειτουργούν εις βάρος ημών και ιδίως της ελληνικής κοινωνίας, την οποία έχουμε τη συνταγματική υποχρέωση να υπηρετούμε.

Τέλος η Ομοσπονδία μας, έχει γίνει αποδέκτης έντονων καταγγελιών από όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας και ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε το υπ’αρίθμ. 021 από 28/02/2019 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ομοίως και το υπ’αρίθμ. 23/2019 από 01/03/2019 συναφές έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με ζητήματα – καταγγελίες αναφορικά με τις Ο.Π.Κ.Ε. της οικείας Διεύθυνσης Ασφαλείας, οι οποίες στερούνται των βασικών μέσων τόσο ως προς τις μετακινήσεις τους (οχήματα, υλικοτεχνικά μέσα κ.λ.π.) όσο και της αναγκαίας προβλεπόμενης εκπαίδευσής των, που εκτιμούμε ότι γίνεται για λόγους περιστολής δημοσίων δαπανών που λειτουργούν ασφαλώς εις βάρος της επαρκούς αστυνόμευσης για την ευρύτερη περιοχή και του αξιόμαχου των ομάδων αυτών.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O
Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .