Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 401/4/2-α

 

Προς: Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

 

Κοιν.:1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

 

Θέμα: «Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής»

 

Κυρία Υπουργέ,

Η ρήση του θυμόσοφου ελληνικού λαού, «στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτη», έρχεται να ταιριάξει απόλυτα με την εκδοθείσα διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. σύμφωνα πάντοτε και με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Αναφερόμαστε στη ρήση αυτή διότι, εγκαίρως και σύσσωμο το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε αιτηθεί προς το Α.Ε.Α. την αλλαγή του Π.Δ. 75/2016 περί τοποθέτησης των νεοεξερχομένων Αστυφυλάκων στη Δ.Α.Ε.Α. και στη Δ/νση Μεταγωγών Αττικής.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και σήμερα ανακύπτει ένα μείζον ζήτημα το οποίο δεν θεραπεύει αλλά τουναντίον δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, με την ανακατανομή του αστυνομικού προσωπικού που προκύπτει πλέον σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αττικής, ώστε η υποστελεχωμένη Υπηρεσία της Δ.Α.Ε.Α. να εμπλουτιστεί με νέο έμψυχο δυναμικό, το οποίο όμως θα εκλείψει από τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υποκρύπτεται σκοπιμότητα απαξίωσης και προσπάθεια επιβολής κατά του συνδικαλιστικού μας κινήματος από τέτοιες αποφάσεις, διότι σε διαφορετική περίπτωση σας δηλώνουμε απερίφραστα ότι τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς αμφίδρομα και θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τόσο την Πολιτική όσο και τη Φυσική Ηγεσία.

Η ιδεολογία του κυβερνώντος κόμματος και εν προκειμένω της ενεστώσας κυβέρνησης, περί κατάργησης των γνωστών Μ.Α.Τ., με τα ωραία αφηγήματα κατά την περίοδο της αντιπολίτευσης, σήμερα αναθεωρούνται όλα κάτω από τη διαφαινόμενη κοινωνική πίεση που αναπαράγει τη θεωρία της άμεσης ενίσχυσης αυτής της κατασταλτικής κατά τους πολλούς Υπηρεσίας, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και στοχοποιηθεί από τις κακές και αντιλαϊκές εφαρμοσμένες πολιτικές σας.

Επισυνάπτεται η σχετική με το θέμα αλληλογραφία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. 

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O
Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .