Φαινόμενα Αθλητικής Βίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φαινόμενα Αθλητικής Βίας

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 800/3/43-α

 

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.: 1) Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ

            2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

            3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

            4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

 

Θέμα: «Φαινόμενα Αθλητικής Βίας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Ως άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης αλλά και εσάς προσωπικά, αποτελεί η πάταξη των φαινομένων αθλητικής βίας και ή δυνατόν η απομείωση - οριστική εξάλειψη αυτών.

Παρά ταύτα, τα φαινόμενα αυτά λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις, δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό στη Ελληνική Κοινωνία αλλά και στα στελέχη της Aστυνομίας τα οποία καλούνται να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή είτε προληπτικά είτε κατασταλτικά.

Γίνεται όμως ευρέως αντιληπτό, πως το πρόβλημα δεν είναι αστυνομικής φύσεως αλλά βαθιά κοινωνικό και πολιτικό όπου τα πραγματικά αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν προς αυτές τις πλευρές, με τη βοήθεια βεβαίως όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και των συναφών επιστημών της κοινωνιολογίας και της εγκληματολογίας.

Ασφαλώς οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και όλων των ομαδικών αθλημάτων της χώρας μας είναι αυτοί που θα πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα ως προς την ολοκλήρωση αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου, σε συνδυασμό με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα εστιάσει προς αυτή την κατεύθυνση, σε ζητήματα που έχουν κατά κόρον αναλυθεί και τεκμηριωθεί στις ημερίδες που έχει διοργανώσει η Ομοσπονδία μας, των οποίων τα συμπεράσματα αποτελούν προϊόν προβληματισμού αλλά και ιδιαίτερης χρησιμότητας.

Προκειμένου λοιπόν, να μην επαναληφθούν λυπηρά φαινόμενα αθλητικής βίας όπως τα τελευταία στο γήπεδο του Αγ. Ιωάννη Ρέντη και μάλιστα σε διεθνή αγώνα ποδοσφαίρου κατηγορίας Κ19, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, παρακαλούμε όπως υπάρξει άμεση συνάντηση μαζί σας και με όλους τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να σας καταθέσουμε δια ζώσης τις προτάσεις μας έχοντας την τιμή αλλά και την τεχνογνωσία από τη συμμετοχή μας στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας με πλούσιο συγγραφικό έργο και προσφορά.

Επισυνάπτεται η σχετική αλληλογραφία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της ΄Ενωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο) 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .