Οδύσσεια στο Ανατολικό Αιγαίο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οδύσσεια στο Ανατολικό Αιγαίο

Αθήνα, 08 Νοεμβρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 800/5/6α

 

 

Προς:   Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

Κοιν:   1) Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας

Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ

3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου

  

Θέμα:  «Οδύσσεια στο Ανατολικό Αιγαίο»

 

Η Ομοσπονδία μας, με σωρεία εγγράφων έγκαιρα είχε ενημερώσει την Φυσική Ηγεσία για την παθογένεια που παρατηρείται στο σύνολο του αστυνομικού σώματος και την όλη εν γένει διαχείρισή του. Αναφερόμαστε σε ένα  μηχανισμό που θα έπρεπε να λειτουργεί με μαθηματική ακρίβεια, επαγγελματισμό και σωστή οργάνωση, ούτως ώστε να καταστεί ευέλικτος και λειτουργικός προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και της κοινωνίας.

Δυστυχώς, παρατηρείται μια συνεχής ευθυνοφοβία σε επίπεδα πολλών διοικήσεων και ιδίως των Γενικών Περιφερειακών Διευθύνσεων Αστυνομίας, που αν μη τι άλλο αμφισβητούν την βούληση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και την πρόθεσή του για ουσιαστικές δομικές αλλαγές, που ως σκοπό θα έχουν την  άμβλυνση των προβλημάτων που πηγάζουν στην καθημερινότητα μας και εστιάζοντας βεβαίως στον  ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα αυτής της προσπάθειας.

Προς τι λοιπόν η προχειρότητα με την οποία η Γ.Ε.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου διατάσσει αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου να μετακινηθούν προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου και να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για λήψη μέτρων τάξης λίγες ώρες πριν τον απόπλου αυτού, καίτοι η διαταγή του Α.Ε.Α. είχε εγκαίρως κοινοποιηθεί και στον προβλεπόμενο μάλιστα χρόνο.

Κύριε Αρχηγέ,

Εικόνες πανικόβλητων αστυνομικών που τρέχουν να προλάβουν και να προετοιμαστούν για τον απόπλου δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις και έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές, για ανάλογες πρακτικές που εφαρμόζονται κατά κόρο  ανά την Ελλάδα και για τους οποίους λόγους  ζητούμε επιτακτικά από εσάς που ηγείστε της Ελληνικής Αστυνομίας να αποκόψετε τον ομφάλιο λώρο και να αναζητήσετε υπηρεσιακές ευθύνες που μετά βεβαιότητος υπάρχουν και οι οποίες προσβάλλουν βάναυσα το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και αμφισβητούν ευθέως το θεσμό που υπηρετούμε και την ηγεσία αυτού.

Δώστε ένα τέλος σε αυτή την πανσπερμία και την αλόγιστη κακή εσωτερική υπηρεσιακή λειτουργία!!

Δώστε ένα τέλος σε αυτή την παρακμή και καταστρατήγηση των κείμενων διατάξεων!!

Θωρακίστε και προστατεύστε την νομιμότητα!!

Στηρίξτε το χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό και την επίμοχθη προσφορά

του!!  

Έμπρακτες αποδείξεις τώρα!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .