ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

Αθήνα, 05 Οκτωβρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 309/13/41-β

 

 

Προς:

Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν.:

1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων

 

Θέμα: «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΕΡΑΤΕΑ»

Κυρία Υπουργέ,

Η συνεχιζόμενη αφαίμαξη και ενεργός παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, δημιουργεί δίχως άλλο μια άνευ προηγουμένου εμπόλεμη κατάσταση, που θέτει την τοπική κοινωνία ενάντια στην πολιτεία και τους κύριους εκφραστές της στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, που δεν είναι άλλοι από τους ένστολους λειτουργούς.

Για να μην επανέλθουμε σε εποχές και περιοχές  αλήστου μνήμης, (Κερατέα, Σκουριές, κλπ) όπου αμιγώς κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα είχαν αναχθεί τεχνηέντως σε αστυνομικά, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και επειδή διαβλέπουμε την επέκταση και δημιουργία αντίστοιχων προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή εκ΄ νέου της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής με την χωροθέτηση νέων Χ.Υ.Τ.Υ. παρακαλούμε και απαιτούμε για την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την Λευκίμμη-Κερκύρας και την δημιουργία διαλόγου με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εξεύρεση λύσης διαχείρισης των απορριμμάτων. Ομοίως σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να υλοποιήσετε την εκπεφρασμένη πρόθεση του κ. Αρχηγού και όπως αυτή διατυπώθηκε στην κοινή συνάντηση των Ομοσπονδιών Π.Ο.ΑΣ.Υ. & Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στο γραφείο του, για οριστική απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την συγκεκριμένη περιοχή.

Οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην βάση τους στην Αττική καθώς και όλες ανά την επικράτεια αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται εκεί και εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας  και μεσαιωνικού αρχέτυπου (εξαντλητικά ωράρια, ημερήσιες αναπαύσεις, συνθήκες διαμονής, διοικητική μέριμνα), δίχως σκοπό και νόημα, καθώς αυτή η προσπάθεια δείχνει από κοινωνικής, υπηρεσιακής και πολιτικής σκοπιάς να είναι ατελέσφορη και μη αναστρέψιμη, διότι   αυτό το σύμπλεγμα παρουσιάζει  σε όλο του το φάσμα εγγενείς αδυναμίες.

Επισυνάπτονται  οι σχετικές με το θέμα καταγγελίες των Ενώσεων  Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών & Ιωαννίνων, από τα διαλαμβανόμενα των οποίων μπορείτε κάλλιστα να αντιληφθείτε την ιλαροτραγωδία που επικρατεί  και στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .