Η αθλητική βία ως παράγωγο της ανομίας και της κρατικής ολιγωρίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η αθλητική βία ως παράγωγο της ανομίας και της κρατικής ολιγωρίας

Αθήνα, 28  Σεπτεμβρίου 2018

                                                                                       Αρ. Πρωτ.:800/3/36-α

 

Προς:  Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

 

Κοιν:  1) Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

           2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

           3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

           4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

                   

Θέμα: «Η αθλητική βία ως παράγωγο της ανομίας και της κρατικής ολιγωρίας»

 

           Κυρία Υπουργέ,

 

           Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που εκπροσωπεί χιλιάδες ενστόλους λειτουργούς σε όλη την επικράτεια και λειτουργώντας υπό το πρίσμα της ανάδειξης και ερμηνείας των μεγάλων κοινωνικών γεγονότων που ταλανίζουν καθημερινά την χώρα μας διοργάνωσε από κοινού με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής την 18/06/2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 1ο Θεματικό Forum με θέμα  ΄΄ Η Αθλητική βία ως μέρος της κοινωνικής βίας ΄΄ ( Τα αίτια και οι επιπτώσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Προτάσεις-Αποφάσεις).

           Στην ημερίδα αυτή είχαν προσκληθεί ως βασικοί ομιλητές και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ο προκάτοχός σας Αναπληρωτής Υπουργός επί θεμάτων Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, καθώς και η Φυσική μας Ηγεσία με ομιλητή τον σημερινό Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, όπως και έγκριτοι επιστήμονες ομιλητές  από τον χώρο της Κοινωνιολογίας, της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας με εξειδίκευση σε ζητήματα αθλητικής βίας, αλλά και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, παραγόντων του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και πλήθος συναδέλφων και πολιτών.

           Από τις τοποθετήσεις τόσο του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας όσο και των υπολοίπων συνδικαλιστικών εκπροσώπων, αποτυπώθηκε ανάγλυφα το πρόβλημα της αθλητικής βίας, το πως αυτή εκπορεύεται και πως καταλήγει με αποδέκτες πάντοτε και παθόντες τους αστυνομικούς. Ο προβληματισμός αυτός κατατέθηκε όχι ασφαλώς από συντεχνιακή αντίληψη, αλλά από εκπεφρασμένη αναγκαιότητα και  τεκμηρίωση, καθόσον τα κρούσματα της οπαδικής κυρίως βίας πληθαίνουν βασανιστικά.

           Κυρίαρχο συμπέρασμα αυτής της εκδήλωσης ήταν, πως η σταδιακή αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και εφόσον ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία προς τούτο μέτρα από τους εμπλεκομένους με τον χώρο των ομαδικών αθλημάτων φορείς, πως  θα καταστεί εφικτή, με δεδομένη πάντοτε την βούληση της πολιτείας και της παρούσας Κυβέρνησης, για οριστική απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από εντός του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων.

           Στο ίδιο πλαίσιο κινούμενη και η Φυσική Ηγεσία περί σταδιακής μας αποχώρησης, εφόσον βέβαια οι συνθήκες είναι ώριμες και συνειρμικά με τις αναλύσεις των ειδικών επιστημόνων, που κατέδειξαν πως η μη εμφανή παρουσία των αστυνομικών εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων δυνητικά θα απομειώσει τα φαινόμενα βίας και ή δυνατόν να τα εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό. Τα σπουδαία αυτά συμπεράσματα θα αποτελέσουν προϊόν περαιτέρω επεξεργασίας της Ομοσπονδίας μας και αναλυτικά όλο το απομαγνητοφωνημένο  υλικό θα διανεμηθεί και θα παραδοθεί αρμοδίως σε όλους τους φορείς.

           Αφορμή για αυτή την ανακοίνωσή μας, αποτελεί και η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με το υπ΄αρίθμου 115/2018 από 27/09/2018 επισυναπτόμενο  έγγραφό της, αναφορικά με τον σοβαρό τραυματισμό εγκαυματία συναδέλφου μας και την φθορά που υπέστησαν υπηρεσιακά οχήματα λίγο πριν την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα στην συμπρωτεύουσα, από ομάδα ταραξιών οπαδών, επίθεση μάλιστα που χαρακτηρίζεται και ως απρόκλητη.

           Ζητούμε και απαιτούμε ως Ομοσπονδία, την άμεση θεσμική συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε και να σας αναλύσουμε δια ζώσης τις επίσημες θέσεις μας, συνδυαστικά με την συμμετοχή μας στην Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, αλλά και την ενεργό παρουσία μας που επιβάλλεται να έχουμε στις ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί από τα δύο συναρμόδια υπουργεία και βεβαίως στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενόψει του φημολογούμενου νέου αθλητικού νομοσχεδίου. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΑ" Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ »

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .