Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 75/2016

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 75/2016

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 400/5/7-α

 

Προς: Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

 

Θέμα: «Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 75/2016»

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Με τις διατάξεις του Π.Δ. 75/2016 Φ.Ε.Κ. 138/Α/1-8-2016 9 (Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας),  τροποποιήθηκαν άρθρα του Π.Δ. 100/2003, τροποποιήσεις οι οποίες κρίθηκαν επιβεβλημένες, προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις και αδικίες  στον κώδικα μεταθέσεων, πολλές εκ των οποίων έχρηζαν αλλαγής προϊόντος του χρόνου και της εναρμόνισης του στις ανάγκες του σήμερα και των υφιστάμενων υπηρεσιακών συνθηκών.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, συμμετείχε ενεργά σε αυτές τις θεσμικές αλλαγές, με την κατάθεση ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων, με γνώμονα πάντοτε την προάσπιση των συναδέλφων μας, τις αρχές του δικαίου και την πιστή εφαρμογή των υπηρεσιακών αλλά και των κοινωνικών κριτηρίων.

Σήμερα και εν τοις πράγμα σι, καθότι ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας μεταβάλλεται συνεχώς σύμφωνα και με τις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών, παρουσιάζονται φαινόμενα τα οποία καθιστούν την δράση και το αξιόμαχο νευραλγικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μη λειτουργικές, υποστελεχωμένες  και ασφαλώς δίχως εμπλουτισμού με νέο ηλικιακά  προσωπικό, όπως είναι η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και αυτό διότι με την ρητή ερμηνεία του διατάγματος αλλά και την βούληση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι οι νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες από τις παραγωγικές σχολές, τοποθετούνται υποχρεωτικά σε υπηρεσίες επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος και μόνο.

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό με το θέμα έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, (υπ΄ αρίθμ. 119 από 17/09/2018) και παρακαλούμε για την θεσμική σας παρέμβαση ώστε, από κοινού με την Φυσική μας Ηγεσία να εξευρεθεί λύση προς ωφελεία του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και της λειτουργικής επάρκειας των υπηρεσιών του λεκανοπεδίου, που χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης και προσοχής.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .