Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος σκοπός εξυπηρετείται;

Ποιος σκοπός εξυπηρετείται;

poasy

 

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 301/1/157

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, διαχρονικά με τις θέσεις μας, αλλά και τις αποφάσεις μας, στηρίζουμε την προσπάθεια της πολιτείας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για επαρκή, ποιοτική και αποτελεσματική αστυνόμευση σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, η Φυσική Ηγεσία, με την απόφαση του κ. Αρχηγού να εκδώσει διαταγή μεταθέσεων για το προσωπικό Ειδικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, για ακόμα μια φορά υποδαυλίζει την προσπάθεια όσων επιδιώκουν την αύξηση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, ενώ παράλληλα προκαλεί τεράστια αγανάκτηση στην πλειοψηφία των αστυνομικών ανά την ελληνική επικράτεια.

Όταν, επίσης, κ. Υπουργέ, πριν λίγες ημέρες, αναφερθήκατε στην ενίσχυση της Αττικής, διότι, όπως χαρακτηριστικά δηλώσατε, «εδώ βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας στη χώρα, αλλά μόλις το 1/3 από τους υπηρετούντες αστυνομικούς», είστε βέβαιος ότι αυτή η εξίσωση ισχύει; Αν ναι, δώστε μας μια λογική απάντηση για ποιό λόγο φεύγουν Ειδικοί Φρουροί από την Αττική για την περιφέρεια, ενώ η πρόσληψή τους έγινε για αστυνόμευση στο Λεκανοπέδιο Αττικής;

Είμαστε φυσικά βέβαιοι ότι  δεν είναι σε γνώση του κ. Πρωθυπουργού και της Ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας αυτός ο εμπαιγμός του Ελληνικού Λαού, ούτε η ανακολουθία θέσεων και πράξεων του Υπουργείου, που τη μια κόπτεται για αύξηση της αστυνόμευσης στο Λεκανοπέδιο και την άλλη μεταθέτει το προσωπικό που προσλήφθηκε για να υπηρετήσει στην Αττική!

Ποιος είναι άραγε αυτός ο οποίος συνηγορεί στο να καταστρατηγείται η νομοθεσία που διέπει τον Κώδικα μεταθέσεων των αστυνομικών, αλλά και να φέρνει σε δυσμενέστερη θέση τους αστυνομικούς, με τέτοιες μεθοδεύσεις, με αποτέλεσμα, ενδεχομένως, να μην μπορέσουν, τελικά, ποτέ να μετατεθούν όπως δικαιούνται στον θεσμοθετημένο τόπο συμφερόντων τους;

Αλήθεια, ποιος σκοπός εξυπηρετείται;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ως  θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιτρέψει να καταστρέψετε τις ελπίδες και τα όνειρα του αστυνομικού προσωπικού που περιμένει, ως τελευταία ελπίδα υπηρεσιακής ανάτασης, -ύστερα  από τόσα χρόνια οικονομικής στασιμότητας και δυσπραγίας- να μετατεθεί στον τόπο συμφερόντων του.

Σύντομα, πάντως, θα κληθούν ΟΛΟΙ να αναλάβουν τις ευθύνες και το κόστος των αποφάσεών τους.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .