Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργασίες Γενικού Συμβουλίου – Κοπή Αγιοβασιλόπιτας

Εργασίες Γενικού Συμβουλίου – Κοπή Αγιοβασιλόπιτας

poasy

 

 

Αθήνα, 09 Φεβρουαρίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 200/2/222ε

 

Εργασίες Γενικού Συμβουλίου – Κοπή Αγιοβασιλόπιτας

 

Με πολλές ευχές, πλούσιες σε περιεχόμενο και νοήματα, έγινε φέτος η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των εργασιών του πρώτου για το νέο έτος Γενικού Συμβουλίου (07-08/02/2023), το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους Υπουργοί και Υφυπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων και της Αυτοδιοίκησης, η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και Πρόεδροι Συνδικαλιστικών φορέων.

Ειδικότερα, το παρών έδωσαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλειος ΚΙΚΙΛΙΑΣ, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή ΡΑΠΤΗ, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος ΚΩΤΣΗΡΑΣ, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,  ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος ΣΠΙΡΤΖΗΣ, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κώστας ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, Κωνσταντίνα ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Τόνια ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Οδυσσέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ανδρέας ΛΟΒΕΡΔΟΣ, Ανδρέας ΠΟΥΛΑΣ, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Εμμανουήλ ΦΡΑΓΚΟΣ, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνος ΧΗΤΑΣ, η Επικεφαλής Θεματικού Τομέα της Νέας Δημοκρατίας κα Ιωάννα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρίνος ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ και η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κα Μάρα ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος ΓΚΑΡΙΛΑΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Σπυρίδων ΣΚΛΑΒΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής –Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγος κ. Δημήτριος ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Υποστράτηγος κ. Δημήτριος ΜΑΛΛΙΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος κ. Χρήστος ΚΟΝΔΥΛΗΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Αστέριος ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος κ. Ιωάννης ΣΚΟΥΡΑΣ, ο Πρόεδρος του ΤΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος ΜΑΝΩΛΗΣ, ο Διευθυντής Εγκληματολογικών Ερευνών, Ταξίαρχος κ. Χρήστος ΜΗΛΙΩΤΗΣ, ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Ταξίαρχος κ. Διονύσιος ΚΩΣΤΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος κ. Χρήστος ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Αστυν. Δ/ντης κ. Ιωάννης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ και άλλα στελέχη της Ηγεσίας, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημήτρης ΡΩΤΑΣ και ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, καλωσορίζοντας στη χειμωνιάτικη Αθήνα τους επίσημους προσκεκλημένους και τους συναδέλφους και συναδέλφισσες από όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρωικών πιλότων, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασαν τη ζωή τους πριν από μερικές ημέρες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δύσκολες ώρες που περνά ο γειτονικός μας λαός εξαιτίας των φονικών σεισμών, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα των ελληνικών υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, βασικός πυλώνας των οποίων αποτελεί και το αστυνομικό σώμα.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος, για να ακολουθήσουν υπό τον συντονισμό της Δημοσιογράφου κας Ευλαμπίας ΡΕΒΗ, οι σύντομες παρεμβάσεις με τις ευχές όλων των προσκεκλημένων για μια καλύτερη χρονιά για την αστυνομία μας, χωρίς θύματα και τραυματίες, με τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας, με στήριξη της αστυνομικής οικογένειας και της μάνας της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού, με τη διατήρηση των καλών σχέσεων της αστυνομίας με την κοινωνία, με τους κοινούς αγώνες των Ομοσπονδιών κλπ.

Ειδικά για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας τοποθετήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ο οποίος τόνισε ότι είναι καθήκον της Κυβέρνησης να δοθεί στέρεη λύση. Θα συνεργαστούμε, πρόσθεσε, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση εντός του 2023 για ένα δίκαιο αίτημα που το αγκαλιάζει και η κοινωνία. Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, αφού είπε ότι προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του εφικτού, τόσο με τα 600 ευρώ όσο και με άλλα (κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, 1% υπέρ ΤΠΔΥ κλπ), διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά έτσι ώστε από το 2024 και μετά να έχουμε ένα πολύ καλύτερο μισθολόγιο, με μισθούς αυξημένους και με μόνιμο τρόπο. Και όπως είπε, το γεγονός ότι το κομμάτι της πίτας που κόβει ως Υπουργός Οικονομικών το αφιερώνει στην Ελληνική Αστυνομία, λέει πολλά.

Οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα του Προεδρείου της Ομοσπονδίας που έχει στο ενεργητικό του και τις πρόσφατες θετικές ρυθμίσεις οι οποίες ψηφίστηκαν με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (ΒΟΕΑ κλπ), ενώ ανέδειξαν και πάλι την αναγκαιότητα ενίσχυσης των περιφερειακών υπηρεσιών με την ορθολογική διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού, με νέες προσλήψεις, με την καθιέρωση νέου καθηκοντολογίου, με κανόνες εμπλοκής, με την αναδιάρθρωση υπηρεσιών, τον τερματισμό των σκανδαλωδών μεταθέσεων και λοιπά.

Με οξύτητα παρουσιάστηκε το αίτημα αντιμετώπισης της οικονομικής δυσπραγίας των υπηρετούντων στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε νησιωτικές περιοχές, ενώ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων (υπομνήματα, δικαιολογητικά υποψηφίων για τις πανελλήνιες κλπ), η ανανέωση των οχημάτων των διμοιριών, η αξιοποίηση της σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης κλπ.

 Ενόψει των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών τέθηκε το ζήτημα του «ασυμβίβαστου» που αντιμετωπίζουν ορισμένες κατηγορίες βαθμοφόρων, ενώ επικροτήθηκε η απόφαση του Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής -ιστορικού στελέχους μας,  κ. Σπήλιου ΚΡΙΚΕΤΟΥ, να είναι υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική, με την ευχή κάθε φωνή ενστόλου που ακούγεται μέσα στο Κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, να στηρίζει την αστυνομία και να ενισχύει και το δικό μας συνδικαλιστικό αγώνα.

Τέλος, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, γνωρίζοντας ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός θα αντιμετωπίσουν, εκ καθήκοντος, νέα βάρη και προκλήσεις, συνεχίζει τον αγώνα, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

  Η ΠΟΑΣΥ θα είναι σταθερά δίπλα τους!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .