Μήνυμα για την εργατική Πρωτομαγιά

poasy

Αθήνα, 30 Απριλίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 900/6/16

 

Μήνυμα για την εργατική Πρωτομαγιά

Η φετινή επέτειος του αιματοβαμμένου ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου πριν από 136 χρόνια, το Μάιο του 1886, έρχεται για άλλη μια φορά να μας υπενθυμίσει πόσο επίκαιρα είναι τα μηνύματα εκείνης της εξέγερσης, αλλά και πόσο σημαντική είναι η καθιέρωση των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διεθνώς, ως αγώνων τιμής και μνήμης των νεκρών απεργών του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος.

Φέτος, η 1η του Μάη, βρίσκει ξανά τους εργαζόμενους στο δρόμο των αγώνων όχι μόνο για τη διάσωση των κατακτήσεών τους, αλλά και για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρήνης που απειλείται όσο ποτέ άλλοτε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει δώσει σκληρούς αγώνες για την εξασφάλιση τόσο ενός ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων και Ελληνίδων Αστυνομικών όσο και ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού προς τους συμπολίτες μας αστυνομικού συστήματος τάξης και ασφάλειας. Τα επιτεύγματα αυτά, όμως, τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης και χωρίς έως σήμερα να έχουν πλήρως αποκατασταθεί.

Η χώρα πασχίζει να αντιμετωπίσει την κρίση του παρελθόντος εν μέσω νέων προκλήσεων και αβεβαιοτήτων κι εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί όσα με αγώνες και θυσίες έχει πετύχει διαχρονικά το συνδικαλιστικό μας κίνημα, λαμβάνοντας ουσιαστικές αποφάσεις για συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και για πολιτικές ευημερίας και ανάπτυξης ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Το ελπιδοφόρο για όλους μας μέλλον, οικοδομείται με γνώμονα την κατοχύρωση της ειρηνικής συνύπαρξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου. Αυτά μας έχει διδάξει η ιστορία, με αυτά οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας, σε πείσμα όσων καταπατούν πανανθρώπινες αξίες και αρετές, προτάσσοντας κυρίως το «ατομικό» όφελος και όχι το συλλογικό συμφέρον.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .