Πρόταση της Γραμματείας Γυναικών – Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τους πεσόντες εν ώρα Υπηρεσίας

Πρόταση της Γραμματείας Γυναικών – Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τους πεσόντες εν ώρα Υπηρεσίας

poasy

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 600/8/82

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

 

Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

          2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

 

Θέμα: «Πρόταση της Γραμματείας Γυναικών – Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τους πεσόντες εν ώρα Υπηρεσίας»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Ύστερα από σχετική εισήγηση της Γραμματείας Γυναικών – Π.Ο.ΑΣ.Υ. και με αφορμή τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία μας για να τιμήσουν τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος αστυνομικούς το Πρώτο Ψυχοσάββατο, σας απευθύνουμε μερικές σκέψεις και ένα αίτημα. Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον κλάδο εργασίας με τους περισσότερους νεκρούς (εργαζόμενους) εν καιρώ ειρήνης. Ατυχήματα, τρομοκρατικές επιθέσεις, εγκληματικές ενέργειες. Οι λόγοι ποικίλουν, το γεγονός παραμένει ίδιο: ένας Έλληνας πολίτης, ο οποίος καλείται να παρέχει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες και να διαφυλάττει τη ζωή και την περιουσία των ανθρώπων, που επέλεξαν να ζήσουν σε αυτό τον τόπο, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, πέφτει νεκρός. Τις περισσότερες φορές εξαιτίας της ιδιότητας του, της στολής του, του επαγγέλματος που επέλεξε.

Κι εκείνη τη στιγμή, που σταματά η ζωή γι' αυτόν, ξεκινά ο Γολγοθάς για αυτούς που έμειναν πίσω, την οικογένειά του. Μην νομίζετε ότι η οικογένεια εξασφαλίζεται. Μια σημαία διπλωμένη απομένει για την επόμενη μέρα. Μια σημαία, ο φόρος τιμής της Πολιτείας.

Απευθύνουμε λοιπόν, ένα αίτημα σε εσάς, ώστε ο φόρος τιμής της Πολιτείας στον πεσόντα εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικό να πάρει μια άλλη διάσταση, πιο ουσιαστική: «Την επέκταση του δικαιώματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υιοθετιθέντων από τη Βουλή τέκνων και στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία θα μπορούν να εισάγονται μέχρι δύο (2) υποψήφιοι, χωρίς εξετάσεις και καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, εφόσον κατέχουν τα προσόντα που απαιτούνται για τους λοιπούς υποψήφιους δοκίμους αστυφύλακες, σύμφωνα με το Π.Δ. 4/1995 (Α΄ 1) και ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προκαταρκτικές εξετάσεις, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2226/1994 (Α΄ 122) και το άρθρο 5 του Π.Δ. 4/1995 (Α΄ 1)».

Τέλος το συνδικαλιστικό μας κίνημα εκφράζει την προσδοκία και την σταθερή πεποίθηση πως το δίκαιο και εύλογο αυτό αίτημα θα τύχει θετικής έκβασης ως ελάχιστη αναγνώριση στη θυσία των συναδέλφων μας καθώς και στην αποκατάσταση των μελών των οικογενειών τους.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .