Φιλότιμο, δεν υπάρχει;

Φιλότιμο, δεν υπάρχει;

poasy

Αθήνα, 02 Δεκεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 200/4/299

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Για άλλη μια φορά χθες, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο πρώην έγκριτος δημοσιογράφος και νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στο πλαίσιο τηλεοπτικής αντιπαράθεσης στο ΣΚΑΪ με άλλους Βουλευτές για την υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού σε ειδικές κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες εργαζομένων, μίλησε απαξιωτικά για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, προκαλώντας μας αλγεινή εντύπωση.

Μάλιστα, το πρόβλημα καθίσταται ακόμα πιο σοβαρό καθόσον ουδείς εκ των συνομιλητών του, πολλώ δε μάλλον οι οικοδεσπότες της εκπομπής, δεν τον επανέφεραν στην τάξη, όταν ο κ. Βουλευτής «αναρωτήθηκε» αν πρέπει «να τρυπήσουμε τους μπάτσους»!!!

Κατόπιν τούτων, σήμερα, ως καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αντέδρασε, ως όφειλε, ακαριαία και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε, ζητώντας συγγνώμη από το πάνελ και θέτοντας βεβαίως το ερώτημα προς τον κ. Πρωθυπουργό, αν συμφωνεί με την ύβριν που εκστομίστηκε από τον κ. Βουλευτή.

Ας γνωρίζουν όλοι και όλες ότι οι προσβλητικές και ρηχές προσεγγίσεις κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τον Έλληνα και την Ελληνίδα Αστυνομικό, βλάπτουν όσους τις διατυπώνουν και σε κάθε περίπτωση δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων μας.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη δυσφορία που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές στο αστυνομικό προσωπικό και να τις καταδικάσουν.

Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, οφείλουν να πράξουν τα δέοντα. Η Ελληνική Αστυνομία ως βασικός πυλώνας προάσπισης του κράτους δικαίου δικαιούται το σεβασμό όλων και όχι τη λοιδορία και τη χλεύη, ιδίως δε από επίσημα χείλη. 

Τέλος, καλούμε και τον ίδιο τον κ. Βουλευτή, άμεσα να ανακαλέσει και να ζητήσει «Συγγνώμη» για τον προσβλητικό χαρακτηρισμό, διαφορετικά θα αντιμετωπιστεί από την Ομοσπονδία μας το ίδιο όπως αντιμετωπίζονται όσοι και όσες υποπίπτουν στο ίδιο ατόπημα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .