Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 22/10/2021

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 22/10/2021

poasy

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 200/2/206α

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ 22/10/2021

 

Συνεδρίασε στις 22 Οκτωβρίου 2021 το τελευταίο, πριν από το 31ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, Διοικητικό Συμβούλιο, με αντικείμενο τη συνεδριακή διαδικασία που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες πανδημίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, την κοινή υπουργική απόφαση για τα ισχύοντα κάθε φορά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις καταστατικές μας διατάξεις.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ επεσήμανε ότι οι επικείμενες εργασίες του συνεδρίου είναι ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε, ενώ τόνισε ότι η απερχόμενη διοίκηση έκλεισε έναν κύκλο, έχοντας φέρει εις πέρας δυο σημαντικές δεσμεύσεις της, το βαθμολόγιο και την ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης. Η νέα διοίκηση οφείλει να συνεχίσει στα χνάρια της, διεκδικώντας δυο άλλα βασικά αιτήματά μας, την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και το μισθολόγιο, αιτήματα για τα οποία πρέπει να αγωνιστεί σύσσωμο το νέο διοικητικό συμβούλιο διότι όλοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης για να υπηρετήσουμε το συνάδελφο.

Πρόσθεσε, δε, ότι όσοι επιχείρησαν να αποδημήσουν και να υποτιμήσουν τις επιτυχίες της Ομοσπονδίας, είχαν προσωπικά ή άλλα κίνητρα και θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους στο προσεχές συνέδριο, κρινόμενοι από τους συνέδρους για τη στάση που τήρησαν.

Τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας, τα οποία θα διανεμηθούν φέτος στους συνέδρους σε ηλεκτρονική μορφή, παρουσίασε ο Γραμματέας κ. Γιώργος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, τονίζοντας ότι ο έλεγχος των πεπραγμένων είναι μια κορυφαία διαδικασία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και ως τέτοια είναι καλοδεχούμενη και η καλοπροαίρετη κριτική. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν αναλυτικά την αλήθεια για τα πεπραγμένα μας, αφού στον πολυσέλιδο Διοικητικό Απολογισμό καταγράφονται γεγονότα και μόνο γεγονότα που δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Εκτός από το βαθμολόγιο και την ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης, στις θετικές παρεμβατικές δράσεις, συμπεριλαμβάνονται επίσης οι προσλήψεις νέων αστυφυλάκων (730 το 2020 και 300 το 2021), η αυξημένη εκπροσώπηση στο ΤΑΠΑΣΑ και στο Ίδρυμα Εξοχές που λειτουργούν προς όφελος των συναδέλφων, η ρύθμιση του θέματος του Πόθεν έσχες και η τακτοποίηση των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε περίπου 2.000 συναδέλφους, η έγκριση δανείων και η βελτίωση του πλαισίου χορήγησής τους από το ΤΑΠΑΣΑ, η χορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΜ και η έγκαιρη καταβολή των προκαταβολών των αποσπασθέντων σε διάφορες περιοχές, η χορήγηση αδειών γάμου 5 ημερών και πατρότητας 14 ημερών, άδειες που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής, η ίδρυση περιφερειακών ιατρείων και άλλα.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθημερινή ήταν η παρεμβατική μας δράση για την εξεύρεση λύσεων ενώ τέθηκε εξ αρχής στα αρμόδια υπουργεία και φορείς ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός, η διάθεση υγειονομικού υλικού και η λήψη σειράς προληπτικών μέτρων υγειονομικής θωράκισης στις υπηρεσίες, η χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, η μη αυτοπρόσωπη παρουσία στα πειθαρχικά συμβούλια και τις υγειονομικές επιτροπές, η αντιμετώπιση αιτημάτων των Δοκίμων, η λήψη μέτρων κατά τις μεταγωγές, η αναστολή λειτουργίας των αστυνομικών σχολών, η προστασία των ευπαθών ομάδων κ.λπ.

Ειδική μνεία έγινε από τον Γραμματέα και στον κοινωνικό ρόλο του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αναφέροντας τη στήριξη που παρέχουμε στις τοπικές κοινωνίες, λόγω φυσικών καταστροφών, καθώς και τη μετονομασία της οδού Λ. Πορφύρα σε Νεκτάριου Σάββα, μετά την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, που όπως γνωρίζουμε ήταν αποτέλεσμα δικών μας παρεμβάσεων.

Από την πλευρά του, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ παρουσίασε στο Διοικητικό Συμβούλιο τον Οικονομικό Απολογισμό για το διάστημα από 7/5/21 έως 30/9/21 καθώς και τις εκθέσεις της Ελεγκτικής Επιτροπής και των ορκωτών λογιστών, ενώ ο Νομικός Σύμβουλος κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν αναφορικά με τη συμμετοχή στο συνέδριο, δια ζώσης και ηλεκτρονικά.

Με τις ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν, τόσο ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση για το πρόγραμμα των εργασιών και τη διαδικασία συμμετοχής στο 31ο συνέδριο, το οποίο, όπως έχει ήδη αποφασισθεί, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Intercontinental), το διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου 2021.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .