Απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικούς

Απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικούς

poasy

Αθήνα, 06 Μαρτίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 602/3/37στ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μια λιτή τελετή η Ομοσπονδία μας τίμησε και φέτος τη μνήμη των ηρωικά πεσόντων στο καθήκον συναδέλφων μας, υπενθυμίζοντας στην πολιτεία το διαρκές και ανεκπλήρωτο χρέος της για τη θωράκιση του λειτουργήματος του αστυνομικού από τους παντοειδείς κινδύνους που τον απειλούν στην ταραγμένη, δυσοίωνη εποχή που διανύουμε.

Ειδικότερα, στην είσοδο της Γ.Α.Δ.Α., στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, τελέστηκε τρισάγιο από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο ΚΙΟΥΛΟ, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ, ο Συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Θρασύβουλος ΣΤΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ και η κα Ιωάννα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ, επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικών, τηρώντας τα προβλεπόμενα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ενώ ανάλογες τελετές μνήμης τελέστηκαν σε όλη τη χώρα από τις κατά τόπους Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας.

Για τη σημασία της τελετής μίλησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  και ο  Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ενώ ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αποτίοντας φόρο τιμής στους Ήρωες Αστυνομικούς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα, το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε χρόνο,  τιμά τη μνήμη των πεσόντων στο καθήκον συναδέλφων μας, όχι μόνο γιατί το οφείλαμε στους Ήρωές μας, αλλά και διότι θέλουμε να υπενθυμίζουμε στην πολιτεία το ανεκπλήρωτο χρέος της.

Το χρέος της έναντι, τόσο των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, όσο και όλων εκείνων που σήμερα, συνεχίζουν την αδιάκοπη μάχη για την ασφάλεια και την ειρηνική συμβίωση στον τόπο μας. Τόνισε, δε, με έμφαση, ότι το τελευταίο διάστημα διαμορφώνεται μια επικίνδυνη για τον αστυνομικό κατάσταση, ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής. Η ευθύνη της πολιτείας να μη ζήσει ξανά ο τόπος τα αποτρόπαια εγκλήματα της τρομοκρατίας, είναι τεράστια. Ζήτησε, επίσης, από την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα να λάβουν το μήνυμα και να συμμεριστούν την αγωνία που εκπέμπουμε σήμερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί, ιδίως δε όσον αφορά στη μη αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για να παρέχεται από κάθε αστυνομικό το αγαθό της ασφάλειας ως κοινωνικό αγαθό, με τίμημα πολλές φορές ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

«Ας γνωρίζετε όλοι ότι η αστυνομία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει η πολιτεία να το παρέχει στην ελληνική κοινωνία και για να υπάρχει πολλές φορές ποτίζεται με το αίμα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Εσείς;;;;;»

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .