Εγκρίθηκαν 5.540.000 ευρώ για τα νυχτερινά

Εγκρίθηκαν 5.540.000 ευρώ για τα νυχτερινά

poasy

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 500/12/23-β

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε συνέχεια της από 14 Δεκεμβρίου 2020 (Αρ. Πρωτ.: 500/12/23-α) ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση της πρόσθεσης δαπάνης που απαιτείται για την καθ’ υπέρβαση αποζημίωση των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής υπηρεσίας του αστυνομικού προσωπικού το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με αυτή, η υπέρβαση αφορά 2.000.000 ώρες που θα καλυφθούν με το επιπλέον ποσό των 5.540.000 ευρώ. Η διαδικασία πίστωσης των οφειλομένων ποσών για τη νυχτερινή απασχόληση των συναδέλφων μας έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Η Ομοσπονδία μας, με τις παρεμβάσεις της το προηγούμενο διάστημα, έχει επισημάνει ότι η κατάσταση να είμαστε κάθε χρόνο «στο ίδιο έργο θεατές και επαίτες», πρέπει να λάβει τέλος και από το 2021 η αποζημίωση να γίνεται με νέους όρους. Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, η αλλαγή του πλαφόν στην αποζημίωση των ωρών νυχτερινής εργασίας από 48 σε 64 ώρες, με τους ίδιους όρους, δηλαδή, όπως ισχύει στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα. Η Πολιτική Ηγεσία έχει την υποχρέωση να σεβαστεί έμπρακτα επιτέλους το «νυχτοκάματο του τρόμου» των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .