Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποσπάσεις αστυνομικών που διαθέτουν πτυχίο νοσηλευτή

Αποσπάσεις αστυνομικών που διαθέτουν πτυχίο νοσηλευτή

poasy

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/69-α

 

Προς:   Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.:   1)Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΚΟΝΔΥΛΗ

             2)Διευθυντή Διεύθυνσης Υγειονομικού Α.Ε.Α. Υποστράτηγο (ΥΓ) κ. Ηλία ΜΑΛΕΒΙΤΗ

             3)Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

 

Θέμα:   «Αποσπάσεις αστυνομικών που διαθέτουν πτυχίο νοσηλευτή»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Με προηγούμενο έγγραφό μας στις 13/11/2020 επισημάναμε για πολλοστή φορά τον κίνδυνο που διατρέχει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. από την πανδημία καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ούτως ώστε να αποφύγουμε την μεγάλη μετάδοση του ιού εντός του Σώματος αλλά και να αποτραπεί η πιθανότητα οι αστυνομικοί να μεταβληθούν σε φορείς υπερμετάδοσης.

Τα μέτρα τάξης για την επέτειο του πολυτεχνείου απέδειξαν με εμφατικό τρόπο αυτό που εμείς φωνάζουμε εδώ και καιρό και που βιώνουν τα μέλη μας σε όλες τις υπηρεσίες από την αρχή της πανδημικής κρίσης.

Είναι επιβεβλημένο πέραν των μέτρων που προτείναμε με το προηγούμενο έγγραφό μας όπως η αριθμητική μείωση των διμοιριών, η εφαρμογή μέτρων πρόληψης της πανδημίας, η έγκαιρη εξασφάλιση εμβολίων, η επαρκής διάθεση ατομικών εφοδίων και βεβαίως ο αυστηρός έλεγχος της διοίκησης για την υλοποίηση των διαταγών των αρμοδίων Διευθύνσεων του Α.Ε.Α. να υπάρξει και ένα οργανωμένο πλάνο προληπτικών τεστ εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής .

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι ο επαρκής αριθμός νοσηλευτών διότι ο νόμος επιβάλλει τα rapid test να διενεργούνται μόνο από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Για το λόγο ζητάμε να αποσπαστούν στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών και Θεσσαλονίκης ικανός αριθμός αστυνομικών που διαθέτουν πτυχίο νοσηλευτή και να συνδράμουν άμεσα στην έκτατη αυτή ανάγκη.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος   

Σχετικά Άρθρα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .