Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 30-10-2020

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 30-10-2020

poasy

Αθήνα, 02 Νοεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 200/2/191α

 

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ 30-10-2020

 

Συνεδρίασε, την 30 Οκτωβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας και ενημερώθηκε για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Εκτελεστικής Γραμματείας στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίασή του.

Στο επίκεντρο της προσοχής μας βρέθηκε η καταστροφική σεισμική δόνηση της Σάμου που έλαβε χώρα εκείνη την ημέρα και η δοκιμασία όλων όσων επλήγησαν από αυτή.  Εκφράσαμε την  εμπιστοσύνη μας προς το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας που κλήθηκε να συνδράμει άμεσα στη διαχείριση ενός ακόμα φονικού ξεσπάσματος της φύσης, καθώς και τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες, ευχόμενοι  ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων μαθητών. 

Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση για τις συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ο οποίος δεσμεύτηκε για την προώθηση συγκεκριμένων εκκρεμών αιτημάτων του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπως είναι: α) το νέο βαθμολόγιο (ολοκληρώνεται και προωθείται με μορφή προεδρικού διατάγματος), β) η ανωτατοποίηση της αστυνομικής εκπαίδευσης με βάση την πρότασή μας, μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί στο σχέδιο νόμου «ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», γ) η μάχιμη πενταετία, δ) η νυχτερινή απασχόληση (αύξηση ωρών εργασίας από 48 σε 64 με τροποποίηση της σχετικής Κ.Υ.Α.), ε) η εκπροσώπησή μας στο ΜΤΣ, στ) η ρύθμιση της εκκρεμότητας του «Πόθεν Έσχες», ώστε να ληφθεί υπόψη ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου σε σχέση με τις προβλεπόμενες νέες προθεσμίες επίλυσης του προβλήματος και ζ) η αποκατάσταση των διωχθέντων συνδικαλιστών - πρωτεργατών του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Άλλα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Σώματος και η αναγκαιότητα νέων προσλήψεων αστυφυλάκων, η ανάδειξη των προβλημάτων που αναφέρονται από τους εκπροσώπους των σωματείων μας σε όλη την Ελλάδα και κυρίως όσα σχετίζονται με τη θωράκιση του αστυνομικού προσωπικού από τους κινδύνους του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Επίσης, τονίστηκε ότι, το συνδικαλιστικό μας κίνημα επέδειξε τα αισθήματα αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης στους πληγέντες συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν στο νομό Καρδίτσας από τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ προβήκαμε σε νέες παρεμβάσεις για τις μεταγωγές των ψυχικά πασχόντων και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από το Υπουργείο Υγείας, ένα ζήτημα που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου περί διαδηλώσεων, όπου εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη διαδικασία εκπαίδευσης 50 νεοεξερχομένων αστυφυλάκων, ως «διαπραγματευτών», τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται από μία συγκροτημένη Υπηρεσία και όχι εκ του προχείρου και βεβιασμένα, από νέους στο Σώμα, συναδέλφους.

Τέλος, τέθηκε υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός έτους 2020 και εγκρίθηκε, σύμφωνα με την πρόταση του Ταμία της Ομοσπονδίας, κ. Γιώργου ΚΟΥΛΙΑΚΗ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .