Με παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προληπτικές εξετάσεις στα Τ.Δ.Α. Κομοτηνής & Διδυμοτείχου

Με παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προληπτικές εξετάσεις στα Τ.Δ.Α. Κομοτηνής & Διδυμοτείχου

poasy

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/50στ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε συνέχεια του 100/2/50ε από 29-10-2020 εγγράφου μας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα υπήρξε νέα επικοινωνία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ με τον κ. Αρχηγό, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι αύριο μετακινούνται αξιωματικοί από το Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών προς τα Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, προκειμένου να τύχουν της απαραίτητης προληπτικής εξέτασης (rapid tests) οι νέοι δόκιμοι συνοριακοί φύλακες ορισμένου χρόνου.

Με την εξέλιξη αυτή, γίνεται επιτέλους αποδεκτό το εύλογο αίτημά μας, το οποίο είχε υποβληθεί με σχετικό Υπόμνημά μας από τον Αύγουστο του 2020.

Εντούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η αντιμετώπιση του covid -19 επιβάλλει τη συστηματική παρακολούθηση της υγείας του αστυνομικού προσωπικού από εξειδικευμένα συνεργεία για προληπτικούς συνεχείς ελέγχους, σε όλες τις φάσεις της αστυνομικής λειτουργίας, αλλά και με τη διάθεση των αναγκαίων εφοδίων υγειονομικής προστασίας, καθώς και τη συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση της διοίκησης για ένα θέμα μείζονος σημασίας που θα μας απασχολεί τους επόμενους μήνες με ιδιαίτερη ένταση.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι στο παραπάνω Υπόμνημά μας, περιγράφουμε αναλυτικά τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν εξαντλούνται με τη σημερινή εξέλιξη.

Η Ομοσπονδία μας, από την πρώτη στιγμή της έξαρσης της πανδημίας, επιδεικνύει την πρέπουσα ετοιμότητα, καταγράφοντας τα προβλήματα και τα αιτήματα των συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα, ώστε, στο μέτρο του δυνατού, να προωθούνται οι αναγκαίες λύσεις, χωρίς ολιγωρία και υποτίμηση των κινδύνων που διατρέχει το αστυνομικό προσωπικό και σύμπασα η κοινωνία μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .