Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όχι στα πρόχειρα & απερίσκεπτα μέτρα – Ναι στη χάραξη στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας

Όχι στα πρόχειρα & απερίσκεπτα μέτρα – Ναι στη χάραξη στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας

poasy

Αθήνα, 25 Αυγούστου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/48

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

        

Ως Δευτεροβάθμιο όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος των Ελλήνων Αστυνομικών, το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε εκ μέρους των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας πλήθος καταγγελιών που αφορούν αρνητικές καταστάσεις στη διαχείριση των κινδύνων της πανδημίας.

Ειδικότερα, παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις και παρεμβάσεις μας, διαπιστώνεται ότι ενώ η πανδημία εκδηλώθηκε αρχές του έτους και το οργανωμένο κράτος όφειλε να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του Αστυνομικού Σώματος, εντούτοις, από συγκεκριμένες καταγγελίες, προκύπτει ότι η διοίκηση κινήθηκε πρόχειρα και απερίσκεπτα, με αποτέλεσμα, με τα πρώτα κιόλας αυξημένα κρούσματα νοσούντων αστυνομικών, να έχει ενταθεί η ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει τους προσεχείς μήνες.

Μάλιστα, την ανησυχία αυτή ήρθε να ενισχύσει και η απόφαση της Ηγεσίας για τη «φιλοξενία» των μολυθέντων κρατουμένων εδαφικής αρμοδιότητας Γ.Α.Δ.Α., σε συγκεκριμένα κρατητήρια, ωσάν οι αστυνομικοί να έχουν αίφνης αποκτήσει και τις αρμοδιότητες του νοσηλευτή ή του ιατρού για την αντιμετώπιση είτε βεβαιωμένων είτε υπόπτων κρουσμάτων covid-19. Ο αστυνομικός, όμως, είναι αστυνομικός και ο υγειονομικός, υγειονομικός. Καμιά πανδημία δεν μπορεί να αντιστρέψει τους ρόλους κανενός, όσο κι αν κάποιοι το επιχειρούν για να καλύψουν ελλείψεις και παραλείψεις άλλων.

Τούτων δοθέντων, η Ομοσπονδία μας θα κλιμακώσει τις παρεμβάσεις της, ξεκινώντας από αύριο, 26 Αυγούστου 2020, σειρά συναντήσεων με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα και να απαιτηθεί από τους αρμοδίους η χάραξη στρατηγικής αντιμετώπισης της κατάστασης, μακριά από αποσπασματικά μέτρα και επιφανειακές λύσεις.

Πλέον δεν δικαιολογείται καμία αστοχία από πλευράς κρατικών παρεμβάσεων, ούτε επίρριψη ευθυνών σε τρίτους.

«Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Σχετικά Άρθρα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .