Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση με τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας

Συνάντηση με τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας

poasy

 

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 605/1/26

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με την υπεύθυνη του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κα Ιωάννα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ, συναντήθηκε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ και τον Ταμία κ. Γεώργιο ΚΟΥΛΙΑΚΗ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή της για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις παρεμβάσεις προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια Υπουργεία και άλλους Φορείς, προκειμένου να είναι ενήμερη και να συμβάλει από την πλευρά της προς την κατεύθυνση της ευδοκίμησης του αγώνα μας. Τονίσαμε ότι η Ομοσπονδία μας, λειτουργώντας με βάση τις καταστατικές της αρχές και ακολουθώντας τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των οργάνων της, βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική δράση, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις, όπως το οργανωμένο έγκλημα, ανομία, μεταναστευτικό κ.α.

Επίσης, υποβάλλαμε το αναλυτικό Ψήφισμα του 30ου πανελλαδικού μας συνεδρίου, καθώς και ένα περιεκτικό Υπόμνημα αιτημάτων που εδράζεται στην τρέχουσα διεκδικητική μας δράση, ως αποτέλεσμα ιεράρχησης των προς υλοποίηση στόχων μας. Ειδικότερα, τονίσαμε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται για ριζικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει:

Α) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του ισχύοντος ειδικού μισθολογίου (ν.4472/2017) και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, ώστε να κατοχυρωθεί ένα δίκαιο μισθολόγιο, σύμφωνα και με το Συμβούλιο της Επικρατείας που ρητά και τελεσίδικα έχει αποφανθεί ότι το λειτούργημά μας είναι επικίνδυνο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί από τον νομοθέτη. Τούτο σημαίνει, ότι η πολιτεία οφείλει όχι μόνο να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2012, αλλά και να θεσμοθετήσει την επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος χωρίς υπεκφυγές και αιτιάσεις που προσβάλλουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα Αστυνομικό.

Β) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ

Αγωνιζόμαστε για τη θέσπιση ενός σύγχρονου βαθμολογίου που να ανταποκρίνεται στη δομή, την ιεραρχία, τα έτη υπηρεσίας και τις σύγχρονες ανάγκες διοίκησης του αστυνομικού Σώματος.  

Γ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η αναβάθμιση - ανωτατοποίηση του συστήματος εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των Αστυνομικών Σχολών, με βάση εμπεριστατωμένη πρόταση της Ομοσπονδίας μας, αποτελεί αντικείμενο διαλόγου με τα συναρμόδια Υπουργεία και ευελπιστούμε ότι θα τύχει αποδοχής, αφού όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι χωρίς ριζικές αλλαγές η Ελληνική Αστυνομία δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Δ) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

Απαιτούμε από την  κυβέρνηση να επαναφέρει τις 6.700 κενές οργανικές θέσεις που χάθηκαν με τον ν.4249/2014 και να μεριμνήσει για την κάλυψή τους με νέες προσλήψεις Αστυφυλάκων μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Εξυπακούεται ότι το διεκδικητικό μας πλαίσιο δεν περιορίζεται σε αυτά τα τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα, αλλά επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και αναλυτικά παρατίθενται στο Ψήφισμα του τελευταίου συνεδρίου μας, όσο και σε αυτά που ανακύπτουν από την καθημερινή αστυνομική δράση.

Από την πλευρά της, η κα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την ενημέρωση που της παρείχε και αφού αναγνώρισε την τεράστια προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, όσον αφορά στο μεταναστευτικό και στην πανδημία, δήλωσε ότι γνωρίζει τόσο τα προβλήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, όσο και το διεκδικητικό πλαίσιο του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Είναι δε αρωγός στον αγώνα μας και επιδίωξή της είναι η συνεργασία για την επίλυσή τους. Τέλος, τόνισε ότι η ίδια θα προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα ώστε χρόνια δίκαια αιτήματα να βρουν επιτέλους το δρόμο τους, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά και της Ομοσπονδίας και των μελών της.

         

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Σχετικά Άρθρα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .